ÖSYM Sonuç Sayfasını Görünce Şok Olmamak İçin 9 Uygulama

ÖSYM sınav sonuçlarını açıkladığında ufak çaplı bir şok yaşamamanız için kullanabileceğiniz, sınavlara yardımcı 9 uygulamayı sizin için derledik.

Yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte gözler 2020 ÖSYM sınav takvimine çevrildi. Önümüzdeki haftalarda açıklanması beklenen sınav takviminde, her sene yapılan LGS, KPSS,YDS, DGS, YKS ve ALES gibi sınavların 2019 ÖSYM sınav takvimindekine benzer tarihlerde yapılması bekleniyor. İsterseniz buradan 2019 ÖSYM sınav tarihlerine göz atabilirsiniz.

Siz de bu sınavların isimlerini duyunca kaygılanan, acaba bir şeyleri eksik mi yaptım diyenlerden misiniz? O gün gelip çattığında ÖSYM sonuç sayfasında ufak çaplı bir şok yaşamak istemiyorsanız, sınavlara hazırlanmanıza yardımcı olabilecek 9 uygulamaya gelin birlikte göz atalım.

ÖSYM sonuç sayfasını görünce şok olmamak için kullanabileceğiniz uygulamalar:

Gri Koç ile Kolay Sınav

Gri Koç ile Kolay Sınav oldukça kapsamlı bir eğitsel mobil uygulama olmakla birlikte, adaylara çözemedikleri sorular için diğer üyelerden yardım alabilme imkanı sunuyor. ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu pek çok sınava çalışabileceğiniz bu uygulama, aynı zamanda kullanıcılara sosyalleşme imkanı sağlamakta.

Diğer uygulamalardan farklı olarak adayların motivasyonlarını yükseltebilmek adına, kendi motivasyon hikayenizi yazabileceğiniz ya da yazılan hikayeleri okuyabileceğiniz bir platform.

Kardo

Son derece basit bir arayüze sahip olan Kardo sadeliğe verdiği önem ile öne çıkmakta. Ders çalışırken veya tekrar yaparken tek yapmanız gereken notları sağ veya sola kaydırmak. Sıkışık bir metrobüs yolculuğu için daha iyi bir uygulama olamazdı.

Benim Hocam KPSS

Adından da anlaşılacağı üzere, Benim Hocam Kpss belki de Kpss sınavı için hazırlanmış en detaylı uygulamalardan birisi. Benim Hocam Youtube kanalı ile entegre edilmiş olan uygulama, adaylara uygulama üzerinden video dersleri takip etme imkanı sağlamakta.

Ücretsiz test modülü, sınav geri sayacı ve bilgi kartlarına sahip olan uygulama, ayrıca merkez tarafından özenle seçilmiş önemli bilgileri telefonunuza göndererek öğrenme sürecini bütün bir gününüze yaymayı hedeflemekte.

Tus Çıkmış Soruları

2006 yılından günümüze kadar çıkan tüm Tus sorularını barındıran uygulama, basit bir arayüz ile tıp öğrencilerinin yardımına koşuyor. İstediğiniz soruları favorilerinize ekleyerek istediğiniz zaman çözme imkanı sağlayan bu uygulama her geçen gün yeni soruları kitaplığına eklemekte.

Lala 

Lala 9,10,11,12. sınıf öğrencilerine ve mezunlara TYT/AYT’ye hazırlık sürecinde destek olan mobil bir uygulamadır. Lala ile 10’dan fazla anlaşmalı yayınevinin 250’den fazla soru bankasının takibini gerçekleştirebilir, bu kaynaklardan çözdüğünüz soruların sayı ve konu başarı istatistiklerine ulaşabilirsiniz.

Sorun Kalmasın

Sorun kalmasın, takıldığınız soruların fotoğrafını çekip çözüm arayabileceğiniz bir mobil uygulamadır. KPSS’den ALES’e, ALES’den DGS’ye kadar bir çok farklı sınav için destek vermektedir.

Dicikoç

Hocalara geldik şeklinde mizahi bir slogana sahip Dici Koç, barındırdığı içeriklerle kullanıcılar sınavlara hazırlanırken onların dijital ders çalışma koçu olmayı hedeflemekte. Youtube üzerinden video derslere ulaşma imkanı sağlayan Dici Koç, aynı zamanda hafta hafta ders çalışma planı çıkarabileceğiniz bir uygulama.

YDS Cepte

Yds sınavına çalışan adaylar için geliştirilen YDS Cepte uygulaması, kullanıcılara istedikleri yerde istedikleri zaman soru çözme imkanı sağlıyor. Uygulamanın en öne çıkan özelliği ise herhangi bir soru sayısı ya da zaman sınırlaması olmaması.

YDS Kelime 

YDS Kelime, İngilizce dil sınavınlarına hazırlanan adaylarının kelime dağarcığını geliştirmesi için hazırlanmış eğitsel bir mobil uygulamadır. Toplam 2000 kelimeye sahip bu uygulama, YDS, IELTS, TOEFL gibi sınavlarda en çok karşılaşılan kelimeleri barındırıyor.

KPSS Bu Sene Son

KPSS’ye hazırlanan adaylar için tasarlanan KPSS Bu Sene Son uygulaması, denemeden teste, güncel bilgiden eğitim videolarına kadar her şeyi tek çatı altında toplamış bir uygulama.

ÖSYM sınavlarına hazırlanırken yardımcı olabilecek 5 diğer uygulama:

Forest

Eğer uzun süreli odaklanmalarda dikkat dağınıklığı yaşıyor ve motive edilmeye ihtiyacınız varsa, Forest tam sizin için bir uygulama.Uygulamada ilk olarak yapmanız gereken şey, kaç saat ya da kaç dakika çalışmak istediğinizi girmek. Bu adımdan sonra uygulama sizin için ağaçlar dikmeye başlıyor fakat hedeflenen süreden daha önce çalışmayı bırakırsanız tüm ağaçlarınız soluyor.

Photomath

Photomath uygulaması ile kameranızı kullanarak çözemediğiniz matematik sorularının cevaplarını bulmak mümkün. Hem cevap anahtarı ile uğraşmamak için hem de çözmek istediğiniz sorunun cevabından emin olmak için kullanışlı bir uygulama. Tek yapmanız gereken şey uygulama içinden kamera ile çözemediğiniz soruyu kaydetmek. Bu sayede Photomath size sorunun cevabını verecektir.

Tureng

ÖSYM’nin düzenlediği bir yabancı dil sınavına hazırlanıyorsanız ve dijital bir sözlük arayışı içindeyseniz, Tureng sahip olduğu 3 milyon İngilizce ve Türkçe kelime ile bu alanda açık ara önde bir sözlük uygulaması. Sadece yabancı dil sınavlarına hazırlananların değil aynı zamanda çeviri alanında çalışanların da kullandığı bir dijital araçtır.

Class Timetable

Sınavlara hazırlanan adayların hem zamanı daha verimli kullanma hem de farklı sınavların hangi gün olduğunu karıştırmamak için kullanılabilecekleri bu uygulama, modern arayüzü ile kullanıcıların hizmetinde.

Öğrenciler için de, çalışanlar için de ÖSYM sınavları hayatın bir parçası. Kuşkusuz dershaneler ve kurslar bu sınavlara hazırlık döneminin önemli bir rol oynasa da , mobil uygulamaların da devreye girmesiyle artık zaman ve mekandan bağımsız olarak, yazımızda bahsi geçen uygulamaları kullanarak ÖSYM sınavlarına daha da kendinizden emin bir şekilde hazırlanabilirsiniz. ÖSYM sonuç sayfanızın kaderi artık sizin elinizde.