Tinder’ın Patronu: Şu Güzel Ortamı Bozacaksanız Gelmeyin

Tanışma ve randevu uygulaması olan Tinder, son dönemde kullanıcı profilini geliştirmeye çalışıyor. Yine de bu herkesin uygulamada hoş karşılandığı anlamına gelmiyor. Tinder’ın patronu Elie Seidman bu konuda açıklamalar yaptı.

Beğendiğinizi sağa beğenmediğinizi sola kaydırdığınız Tinder uygulaması, dünyanın dört bir yanında tanışma ve randevu işini kolaylaştırdı. 300 milyon defa indirilen ve 5 milyondan fazla ücretli abonesi bulunan Tinder, pek çok ülkede en popüler randevulaşma uygulaması olarak biliniyor. 

Firmanın başındaki isim olan Elie Seidman, “Bu harika bir sorumluluk ve inanılmaz bir ayrıcalık” diyor. Seidman çok uzun süredir randevu uygulamalarını yönetiyor. OkCupid’in altın döneminde de o firmanın başındaydı.

Seidman, “Çalışanlarımızın büyük kısmı bu görevden enerji aıyor. Sıhhi tesisat malzemesi satmıyoruz, değil mi? Açık ki sıhhi tesisat çok önemi ama bizimki asil ve heyecan verici bir görev. Bu yüzden yeni riskler aldığımızda -yeni meydan okumalar, yeni şanslar- biliyoruz ki başarılı olursak üyelerimizin iletişim kurmasına yardımcı olacak” diyor. 

Seidman, insanların yaş, konum ve cinsel yönelimleri gibi kıstasları zaten daha önce de dikkate aldığını belirtirken bu kıstasları temel almanın pek de yenilik olmadığını söyledi. Sistematik olarak bakıldığında ise Seidman durumdan memnun. İlişkilerin artık daha çeşitli olduğunu söyleyen Seidman, internetten tanışma sayesinde ABD’de farklı etnik kökenlerden bireylerin evlilik sayılarının arttığını belirtti. 

2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre internetten tanışan kişilerin ilişkileri daha uzun sürüyor ve daha mutlu oluyorlar. 

Tinder esas olarak müşteri kitlesini erkekler olarak belirlemiş durumda. Zaten kullanıcıların da yaklaşık %80’i erkeklerden oluşuyor. Firma, uzun süredir kullanıcısı olan kişilerden daha yüksek fiyatlar talep ettiği için daha önce mahkemelik olmuştu. 

Seidman uygulamayı kullanan kişilerin uygunsuz görseller paylaşmaları konusunda ise duruşlarını açıkça ortaya koyuyor. “Gerçekten, gerçekten, gerçekten fikrimiz belli, bu korkunç insanları uygulamadan temizlememiz gerekiyor” dedi. 

Tinder, hem makineler hem de insanlardan oluşan bir ekiple konu üzerinde çalışmaya devam ediyor. Tinder’ın uygulamalarının insan davranışlarına nasıl etki ettiği konusunda ise Seidman, artık uygulamaya yeni katılan kişiler için dijital dünyanın başka bir evren olmadığını, gerçek hayatın bir parçası olduğunu belirtiyor. Bu jenerasyon geçişinin etkisi de hissediliyor. 

Tinder uygulaması her ne kadar toplumdan topluma farklı şekillerde kullanılabilecek olsa da popüler olmaya devam edecek gibi görünüyor. Seidman’ın da dediği gibi dijital yaşama ve görselleşmiş çevrimiçi dünyaya alışkın olan jenerasyon için Tinder’ın yeri dolacak gibi görünmüyor.