Avustralya'daki 107 milyon yıllık Eumeralla Oluşumu'nda bulunan 8 inçlik (20 santimetre) bir pençenin de aralarında bulunduğu kemikler, yeni etçil dinozor türlerinin keşfine işaret ediyor. Nadir rastlanan buluntular, paleontologları çok etkiledi. Çünkü kemikler daha önce binlerce kilometre kuzeyde keşfedilen ve 10 milyon yıl sonrasında yaşayan türlerle neredeyse aynı görünüyor.
Omurgalı Paleontolojisi Dergisi'nde yayınlanan keşifteki buluntular; iki diş, iki pençe, bir ayak bileği kemiği ve megaraptorlar (T-Rex olarak bilinen dinozorları içeren grup) teropod dinozor grubuna ait bir boyun kemiği içeriyor. Kemikler, Avustralya'nın Melbourne eyaletinin güney batısında yer alan Eric the Red West'te (ERTW) ortaya çıkarılan yüzlerce fosilden sadece bazıları, ancak Australovenator wintonensis olarak bilinen bir türe benzerliği nedeniyle heyecan verici.
Çarpıcı benzerlik, araştırmacılar için bir sıkıntı oluşturuyor, çünkü Australovenator wintonensis, ERTW'nin binlerce kilometre kuzeyinde yer alan Queensland'da keşfedildi. Kemikler 95 milyon yıl öncesine işaret ediyordu ancak iki fosil bulgusu arasında 10 milyon yıllık bir boşluk var. Swinburne Universitesi'nde paleontolog olan Stephen Poropat, "Erişkin olmayan bir Australovenator'un kemiklerini bulmuş olabiliriz ancak farklı bir türle karşılaşmış olmamız daha muhtemel. 10 milyon yıl önce yaşamış bir dinozor türü olması olağanüstü olurdu, ancak imkansız olmaz." dedi.
Belki de buluntular arasında en çarpıcı olanı, 8 inçlik (20 santimetre) bir pençe. Adeta Jurassic Park'tan çıkmış gibi görünen pençe, çoğunlukla Arjantin'de keşfedilen ve yaklaşık 13 inçlik (33 santimetre) Megaraptor pençesi dahil diğer bölgelerde bulunan megaraptor pençeleriyle neredeyse aynı.
Araştırmacılar, ellerinde sadece fosil parçaları mevcut olduğu için henüz resmi bir isim vermediler. Ancak gelecekte bölgede daha fazla teropod kemiği bulmayı umuyorlar ve bir sonraki araştırmalar Kasım ayında başlayacak.