LG'nin Üst Düzey Yönetici Kadrolarında Görev Değişiklikleri Yapıldı

LG Electronics, potansiyeli olan yeni alanlara yönelmeyi hedefliyor ve bu nedenle, şirketin üst düzey yönetici kadrolarında görev değişiklikleri yapıldı. Şirketin mobil iletişim başkanı Brian Kwon, artık CEO olarak görev yapacak.

LG Electronics'in yönetici kademelerinde değişim rüzgarları esiyor. Şirket, mobil iletişim ve ev eğlence birimi başkanı Brian Kwon'un 01 Aralık itibarıyla şirketin yeni CEO'su olacağını açıkladı. 

Park Hyoung-sei, ev eğlence bölümünün boşalan koltuğunu devralacak ve Morris Lee, mobil iletişim biriminin yeni başkanı olacak. Bunlara ek olarak, şirketin yeni oluşturulan Kıdemli Strateji Başkanlığı görevine William Cho ve CFO pozisyonuna Bae Doo-yong getirildi.

56 yaşındaki Kwon, 30 yıldan beri şirkette görev alıyordu. Daha önce LG Galler'de iş planlaması ve görüntüleme birimi başkanlığı görevlerini üstlendi. Ardından 2014'te ev eğlence ve Aralık 2018'den bu yana da mobil iletişim birimi başkanı olarak çalıştı. Brian Kwon, 2016'dan beri CEO olarak görev yapan Seong-jin Jo'nun yerini aldı.

Yeni mobil iletişim başkanı Lee, 1988'de Goldstar'a katıldı ve LG'nin şirketi satın almasının ardından mobil, TV ve bilişim teknolojileri alanlarında çalıştı. Ardından LG Corp'a geçerek başkan yardımcısı olarak görev aldı. Öncesinde LG'nin Kuzey Amerika'daki mobil faaliyetlerine de öncülük etmişti.

Park Hyoung-sei, iş biriminde 25 yıl çalıştıktan sonra ev eğlence biriminin yönetimine girdi. Bae Doo-yong ise LG'nin vergi ve ticaret bölümünün başındaydı ve 7 yıl sonra CFO rolünü üstlendi.

LG yeni alanlara yönelecek

LG, ilerleyen dönemde Yapay Zeka Laboratuvarı, İleri Robot Laboratuvarı ve Yazılım İşletmeciliği Proje Yönetimi Ofisi'ni desteklemek için Future Technology Center'ın kurulmasıyla yeni alanlara yönelecek.

Şirket, akıllı ev, içerik ortaklıkları ve güzellik bakımı gibi güçlü potansiyeli olan işletmelerin güçleneceğini ve genişletileceğini belirtti. Ayrıca merkeze aktarılan araştırma ve geliştirme, üretim, satın alma ve tasarım konularında bazı yurtdışı operasyonları uygulanacak.