Razer CEO’sunun Çalışanlara Uyguladığı Korkunç Muamele

Razer’ın CEO’su Min-Liang Tan yüzünden şu ara şirketin başı epey ağrıyacağa benziyor. Şirketin CEO’sunun şirket çalışanlarına küfürlü e-postalar gönderdiği ve şirkette de büyük bir baskı uyguladığı, şirketin eski çalışanları tarafından dile getirildi.

Razer’ın CEO’su Min-Liang Tan, 2014 yılında şirketin, Fast Company’nin “En Yenilikçi Şirketler” listesine girememesi üzerine şirketin pazarlama ekibi üyelerine içeriğinde küfürler olan bir mail yazdı. Kotaku tarafından yayınlanan mailde Tan'ın, pazarlama çalışanlarına ağza alınmayacak küfürler ettiği görülüyor.

Min-Liang Tan, 2005’ten bu yana Razer’ın CEO’luk görevini yapıyor. Tan’ın küfürlü mailinin ardından şirketin pazarlama müdürü Greg Agius, 600 kelimeyi aşan bir maille CEO’ya cevap verdi. Agius, verdiği cevapta çok yönlü bir taslakla Tan’ı “Asya’nın Steve Jobs”u yapmak için uğraştıklarını açıkladı. Agius, bahsedilen dönemde de Las Vegas’taki CES fuarına odaklandıklarını, gelecekteki Fast Company’nin etkinlikleri için önerilerini mailde sıraladı. 

Razer'de küçük çaplı bir diktatörlük olduğu iddia edildi

Razer CEO’su, Greg Agius’un mailine, Fast Company’nin turuna gitmediği için Agius’un işini yapamadığını soran bir küfürlü bir maille daha cevap verdi. Eski bir Razer çalışanı, Tan’ın mailinden birkaç saat sonra Agius, Razer’daki işten çıkarıldığını söyledi. 

Kotaku’da yayınlanan habere göre Razer’ın CEO’su Tan’ın çalışanlara bu şekilde kötü davranması ilk değildi. Alacakları tepkilerden çekindikleri için isimlerini vermeyen 14 eski Razer çalışanından biri, “Razer çalışmak için güzel bir yere benziyor. Ancak oraya gittiğinizde sürekli mücadele etmeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Ya çok çalışıyorsunuz ya da canınızı sıkıyorsunuz” dedi. 

Razer CEO'su, çalışanlara eşyalar fırlatıyormuş

Razer’da geçmişte çalışmış diğer insanlar da CEO’nun çalışanlara bağırmaktan, bir şeyler fırlatmaya kadar birçok eylemini Kotaku’ya maille anlattı. Bazı eski çalışanlar, Razer’ı çalışma ortamındaki korku kültüründen dolayı diktatörlük olarak nitelendiriyor. 

Razer’daki Pandora’nın Kutusu açılmışa benziyor. Önümüzdeki dönemde şirketin CEO’su başta olmak üzere kötü çalışma koşulları ile ilgili olarak daha fazla haberin gelmesi bekleniyor.