Hulu, Reklamsız Yayın İçin Yeni Bir Strateji Deneyecek

Dizi ve film seven kişiler için oldukça popüler bir platform olan Hulu, reklam politikalarında bir değişikliğe daha gidiyor. Bir dizinin bölümlerini arka arkaya izleyen kullanıcılarının çok fazla olduğunun farkında olan Hulu, anlaşmalı sponsorlarla farklı bir reklam stratejisi uygulayacak.

Dijital yayın platformu olan Kaliforniya merkezli Hulu, içerisinde binlerce içerik barındırıyor ve Netflix’e karşı dişli bir rakip durumunda. Hulu’nun Netflix karşısındaki en büyük handikapı ise platformdaki dizi ve filmlerin içerisinde fazlaca reklam olması. Hulu, bir zamanlar bu sorunu reklamları yalnızca film veya dizi durdurulduğunda göstererek çözmeye çalışmıştı ancak daha sonrasında bu sistem yeterli olmadı.

Çoğu kişi bir diziye başladığı zaman eğer dizi daha önceden sezonlarca ilerlemiş bir dizi ise tek oturuşta onlarca bölüm seyredebiliyor. Bunu Hulu isimli platformdaki dizilerde yapmak ise biraz can sıkıcı olabiliyor zira her bölüm açıldığında dizinin ortasında reklamlar ile karşı karşıya kalmak izleyiciyi platformdan soğutabiliyor. Bu durumun farkında olan Hulu, yeni bir reklam stratejisi üzerinde çalışıyor.

Üçüncü bölümden sonra reklamsız bir bölüm hediye edilecek

Hulu, üzerinde çalıştığı yeni reklam stratejisinde artık kullanıcılara reklamsız bölümler vermeyi düşünüyor. Bir kullanıcı ekranının başına geçip dizinin bölümlerini art arda izlemeye başladığında Hulu’nun makinesi bunu fark ediyor ve kullanıcı üçüncü bölüme ulaştığı anda bir mesaj ile karşı karşıya kalıyor.

Hulu, kullanıcı üçüncü bölüme ulaştıktan sonra o bölümdeki tüm reklam duraklarını kaldırıyor ve bununla birlikte kullanıcıya reklamsız bir bölüm daha hediye ediyor. Bu sistemi ise Hulu ilginç bir yöntem ile uyguluyor. Bölüm başlamadan hemen önce yukarıdaki görselde görebileceğiniz gibi sponsorların bir reklamı çıkıyor ve reklamda “Bu reklamsız bölüm sizlere bu marka tarafından sağlanıyor” ibaresi bulunuyor.

Elbette bu durum izlenilen dizi veya filmlerin reklamlar ile kesilmesinin can sıkıcı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yine de Hulu, bu yeni sistemi uygulayarak reklamlarını hem daha ilginç bir hale getirmeyi hem de kullanıcıyı kendine çekmeyi planlıyor. Hulu, şimdilik yalnızca 4 marka ile iş birliği yapıyor.