Google Arama Motorunu Kullanan Edge Kullanıcılarının Tarayıcısı Çöküyor

Microsoft, yeni internet tarayıcısı Edge'de bir sorun yaşandığını duyurdu. Varsayılan arama motoru Google olduğunda ortaya çıkan bu sorun, internet tarayıcısının çökmesine neden oluyor. Microsoft, sorunun giderilmesi için çalıştığını açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2020'nin başında Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge'i yayınladı. Pek çok kullanıcının büyük bir heyecanla beklediği tarayıcı, yayınlandıktan kısa bir süre sonra da sektörün iki numaralı ismi olmayı başardı. Şimdiyse Chromium tabanlı Edge, can sıkıcı bir durumla karşı karşıya.

Microsoft, Edge'in resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Google arama motoru kullanıldığında meydana gelen bir sorunu duyurdu. Arama çubuğuna bir şeyler yazıldığında ortaya çıkan bu sorun, tarayıcının tamamen çökmesine neden oluyor. Microsoft, yaşanan sorunun farkında olduğunu ve çözüm arayışları üzerinde çalıştığını ifade ediyor.

Chromium tabanlı Edge'ki sorun, varsayılan arama motorunuzun Google olması durumunda karşınıza çıkıyor. Eğer Google'ı varsayılan arama motoru olarak kullanıyorsanız ve adres çubuğundan arama yapacaksanız, büyük bir ihtimalle başarısız olacaksınız. Çünkü şu an için nedeni bilinmeyen bu sorun, arama yapmaya başladığınız anda internet tarayıcınızın çökmesine neden olacaktır.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara bu sorundan muzdarip olan kullanıcılar, varsayılan arama motorlarını değiştirebilirler. Bunun için tercihiniz, Bing ya da Yandex olabilir. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Dilerseniz hemen, Chromium tabanlı Edge'de varsayılan arama motorunun nasıl değiştirileceğine bakalım.

Edge'de varsayılan arama motorunu değiştirmek için yapmanız gerekenler

  • İlk olarak Chromium tabanlı Edge'i açın ve sağ üst tarafta bulunan 3 nokta şeklindeki butona tıklayın.
  • "Ayarlar" menüsüne giriş yapın.
  • Sol taraftaki menülerden "Gizlilik ve hizmetler"i seçin.
  • Sayfanın en altında bulunan "Adres Çubuğu" bölümüne tıklayın.
  • "Adres çubuğunda kullanılan arama altyapısı" yazan bölümde, Google haricinde sunulan arama motorlarından bir tanesini seçin.
  • Farklı bir arama motoru kullanmak istiyorsanız "Arama altyapılarını yönet" bölümünden yeni arama motoru ekleyin.
  • Tarayıcınızı her ihtimale karşı yeniden başlatın. Sorununuz çözülmüş olacaktır.