Donald Trump, Hackerlar Tarafından Tehdit Edildi: Ya 42 Milyon Dolar Verir ya da Kirli Çamaşırlarını Dökeriz

193
25
19
3
3
Geçtiğimiz hafta dünyaca ünlü isimlerin çalıştığı bir hukuk firmasını hackleyen hacker grubu, bu sefer de ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef aldı. Hackerlar, 42 milyon dolar talebinde bulunurken Trump’ın ‘kirli çamaşırlarını’ yayınlamakla tehdit ettiler.

Geçtiğimiz hafta birçok ünlü ismin çalıştığı bir hukuk firmasını hedef alan REvil fidye yazılım grubu, bu sefer de ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef aldı. Trump’tan 42 milyon dolar isteyen grup, aksi taktirde kendisinin tüm ‘kirli çamaşırlarını’ ortaya dökeceklerini söyledi.

Grup, Grubman Shire Meiselas & Sacks isminde oldukça ünlü bir hukuk firmasının veri tabanını hacklemişti. Robert DeNiro’dan Madonna’ya kadar birçok ünlü ismin çalıştığı firmanın 756 GB’lık verisi bu grup tarafından çalınmıştı. Bu veriler arasında gizli sözleşmeler, e-posta adresleri, açıklanmayan sözleşmeler ve yazışmalar yer alıyor.

“Seçimler devam ediyor ve kirli çamaşırlarını bulduk”

donald trump

Hackerler, 14 Mayıs tarihine kadar 21 milyon dolar talebinde bulunmuşlardı ancak New York merkezli hukuk firması bu parayı ödemeyi reddetmişti. Grup, miktarı iki katına çıkararak 42 milyon dolar yaptı ve Donald Trump’ın gizli verilerini açıklamakla tehdit etti.

Grup, yayınladığı fidye yazısında “ Fidye artık 42.000.000 dolar. Yayınlayacağımız diğer kişi Donald Trump. Devam eden bir seçim var ve tonlarca kirli çamaşırını bulduk. Sayın Trump, eğer başkan olarak kalmak istiyorsanız onları uyarın, aksi halde bu hırsınızı sonsuza kadar unutabilirsiniz. Ve siz oy verenler, böyle bir yayından sonra kesinlikle onu başkan olarak görmek istemezsiniz. Son tarih bir hafta”

monero kripto para

Grup, fidyeyi kripto para olan Monero şeklinde talep etti ancak daha yüksek bir talep ödenmesi halinde Bitcoin de kabul edeceklerini söyledi. Grubun, hukuk firmasıyla hiç çalışmamış olan Trump’ın verilerini nasıl elde ettiği konusuysa halen net değil.

Firma, fidye ödense dâhi hackerların bu verileri yayınlayabileceğini söyledi. Federal Araştırma Bürosu (FBI), bu hack saldırısını bir terörist eylem olarak adlandırdı. Ayrıca fidye ödemek ve pazarlığını yapmak federal ceza hukukunun ihlali anlamına geliyor. Bu fidye tehdidinin sonunun nereye varacağını ise bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://fossbytes.com/hackers-pay-42-million-or-well-release-trumps-dirty-laundry/
193
25
19
3
3
Emoji İle Tepki Ver
193
25
19
3
3
Yorumlar(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
5 yıl önce
Oyun metin 2 ye dönüşüyo balık tutma ne la XD
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
fortnite çok sarıyor ya efsane oldu oyun
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
Balık tutma olayı çok hoşuma gitti, Fortnite gerçekten de güzelleşiyor ✊
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
oyun zaten kötü oyun iyice saçma sapan oyun yapmaya devam ediyolar
Yanıtla
-11
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
o zaman pubg oynamaya devam et fortniteyi herkes oynayamaz
-2
emirimsi
5 yıl önce
oyunda silahı bulmak imkansız neredeyse.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .