Bir Zamanların En Büyük Turizm Şirketlerinden Olan Hakiki Koç, Ne Oldu da Aramızdan Ayrıldı?

8
1
1
0
0
Genellikle Kamil Koç’la karıştırılan Hakiki Koç’un, bir zamanların en büyük turizm şirketlerinden olduğunu biliyor muydunuz? Peki bu şirket neden bir anda ortadan kayboldu dersiniz?

Hakiki Koç Turizm, şimdilerde adını duyduğunuz çoğu şirketten daha önce seferlerine başlamış ve insanları gidecekleri yere ulaştırma noktasında kusursuz bir performans göstermiştir.

Peki neden şimdilerde aramızda değil?

İzmir’in ilk kara yolu yolcu taşıma şirketi olan Hakiki Koç Turizm, Mehmet Niyazoğlu tarafından 1963’te kurulur.

hakiki koç

Hakiki Koç, faaliyetlerine 1960 model 4 adet Mercedes otobüs ile başlar ve İzmir, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara seferleri düzenler. İlerleyen zamanlarda ise İzmir’den Yunanistan’a, Bulgaristan’a, Almanya’ya ve Belçika’ya da yolculuklar düzenlenir.

Hatta Hakiki Koç, 1968-1978 yılları arasında Hac seferlerini başlatır ve Suudi Arabistan’ı da rotasına ekler. Takip eden yıllarda da seferlerini ve filosunu genişletmeye devam eder.

Ancak Mehmet Niyazoğlu vefat ettikten sonra bu turizm şirketinin başına oğulları geçer.

hakiki koç

Onlar da şirketi, bir iddiaya göre 2010 yılında Asya Tur’a satar. Bir diğer iddiaya göre ise Hakiki Koç turizm, daha iyi hizmet vermek amacıyla seferlerine geçici bir süreliğine ara verir. 

Fakat aradan 14 yıl geçmesine rağmen Hakiki Koç’un web sitesi aktif değildir. Bunun yanında otobüs seferleri de bir duyurunun ardından ani bir şekilde durdurulur ve bu şirket, bir daha karayollarında gözükmez. 

Özetle Hakiki Koç, arkasında büyük bir soru işareti bırakarak ortadan sessiz sedasız kaybolmuştur. 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0