Amazon'da çalışan Beverly Rosales isimli bir kadın, hamile olduğunu şefine bildirdi. Kadının bu açıklamasından iki ay geçmeden, Amazon'daki işine son verildi. Saatte 15 dolar (yaklaşık 90 TL) kazanan kadın, Amazon'a dava açtı. Yapılan araştırmalarda Amazon'un benzer şekilde 6 kadını daha işten çıkardığı ortaya çıktı.
Baverly Rosales, Amazon'un Kaliforniya'da bulunan merkezinde çalışıyordu. Günlük 10 saat vardiyası olan kadın, denetleme görevini yapıyordu. Önüne gelen ögeleri doğruluğunu kontrol ederek poşetleyen kadın, ürünleri sonraki aşamaya gönderiyordu. Hamileliği dolayısıyla normale göre daha çok tuvalet molası vermesi gereken Rosales, performansının düşmesinin patronları tarafından fark edildiğini ve durumu kendisine ilettiklerini belirtti.
Yapılan araştırmalar, kadının ifadelerini doğru bulmuştu. Hatta işten çıkarılan diğer kadınlar da Amazon'a bu konuda dava açmıştı. Davalar incelendiğinde hepsinde de benzer olaylar yaşandığı ortaya çıktı. Sendikalar da zaten son zamanlarda Amazon'dan şikayetçiydi çünkü şirket iki günlük işi bir günde yapmaya çalışıyordu, bu da çalışanlar için çok zorlayıcı koşullar demek oluyordu. Rosales konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarda Amazon'un önemsediği tek şeyin, depodan çıkan günlük kargo sayısı olduğunu belirtti.
Amazon sözcüsü yapmış olduğu açıklamalarda ise durumu açıkça reddederek her çalışanı için fayda sağlamaya çalışan bir işveren olduklarını, hamilelik gibi durumlarda ise çalışanlarının tıbbi yardımlarını bile yaptıklarını söylese de aslında durum çok böyle değildi. Dava dosyalarında bulunan ifadelerde daha önceki benzer olaylarda, çalışanlardan birisinin ağır malzemeleri kaldıramayacağını belirtmesi üzerine şirketin çalışanı evine gönderdiği ve çalışana "Ortam koşulları düzeltilince haber edileceksin" denilerek bekletildiği ortaya çıktı. Bu süreç içerisinde de Amazon, çalışanın maaşını vermemişti.
Yaşanan bu olaylar kamuoyunda ses getirince araştırmalar derinleşti. Yapılan araştırmaların sonucunda bu tarz girişimlerin sadece Amazon'da olmadığı fark edildi. Amerika'da buna benzer 3.520 olayın gerçekleştiği ve 2.790 tanesinde hamile kadınların işten çıkarıldığı ya da gerekli işlemlerin yapılmadığı ortaya çıktı. Bu şirketlerin arasında Walmart ve AT&T gibi bilindik şirketlerinin de adı geçiyordu. Diğer şirketlerin yetkililerinden de konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi.
Rosales'in iddialarına göre Amazon bünyesinde yönetimsel birimlerde çalışan diğer kadınlar böyle bir sorun yaşamamışlardı. Sorun genel olarak depo görevlilerindeydi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rosales, Amazon'dan ayrılmak istemiyor. Ayrıca ayrıcalıklı olmak da istemiyor. 10 saatlik vardiya süresi olan kadın, yarım saat olan mola süresinin 1 saate tamamlanmasını istiyor. Dava süreci devam ederken, Amazon tarafından hiç bir şekilde bilgi alamayan kadın, işine de geri dönemedi. Kasım ayından beri de işsiz durumda. Rosales'e göre Amazon'un tek sorunu, çalışanlarını anlamaması.