'Havrita'ya Mahkeme Kararıyla Erişim Engeli Getirildi

127
16
4
1
0
Son günlerin en fazla tartışılan konularından birisi olan Havrita'ya yönelik erişim engeli kararı alındı. Karar, Paw Guard avukatının yaptığı başvuru sonucunda verildi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın yeni gündemi olan ‘Havrita’ uygulaması hakkında bugün önemli bir karara imza atıldı. “#havritakapatılsın” etiketiyle gündeme taşınan, “Köpeklerin yoğunluğu ve sebep oldukları olumsuz olayların konumunu gösteren harita” olarak tanımlanan uygulama hakkında erişim engeli kararı alındı.

Söz konusu karar, Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verildi. Havrita’ya ilişkin suç duyurusu, daha önce dolandırıcılık iddiaları ile gündeme gelen Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği’nin (Paw Guard) avukatı Muhammed Yusuf Damnalı tarafından yapılmıştı.

İstanbul Barosu da suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyordu:

havrita

Havrita’ya yönelik tepkiler sosyal medyanın gündemi iken İstanbul Barosu da harekete geçmişti. Gelen şikâyetler ve ortaya atılan iddiaların ardından İstanbul Barosu’nun da uygulamaya yönelik suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı öğrenilmişti. İstanbul Barosu’nun açıklaması şu şekildeydi:

“Bu bir suç aynı zamanda toplum ve insan sağlığını da tehdit ediyor. Sadece hayvanlar değil hayvanseverler de hedef haline geliyor. Bu işaretlemeler yapıldığında o hayvanları korumak için giden de oluyor. Bu da birtakım çatışmaları beraberinde getiriyor. Bir an önce gerekli müdahaleler yapılmalı.”

Havrita’dan açıklama gelmişti

Havrita uygulamasının sözcüsü olarak açıklamada bulunan Avukat Devrim Koçak, yaptığı açıklamada uygulamanın “Burada köpekler gösterilmiş, gidin zarar verin” gibi bir amaçla kurulmadığını ve böyle bir misyona hizmet etmediğini bildirmişti. Sosyal medyada konuşulmaya başladığından bu yana, yapılan linç kampanyaları sonucu uygulamanın ziyaretçi sayısında büyük bir artış yaşandığını söyleyen Koçak, 1 saat içinde yaklaşık 4 bin kişinin uygulamaya girdiğini ifade etmişti. Koçak, açıklamalarını “Bir müptezel, bir köpeğe kötülük yapmak istiyorsa ‘haritadan bakayım’ demez” sözleriyle sonlandırmıştı.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/turkiye/havritaya-erisim-engeli-getirildi
127
16
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
127
16
4
1
0
Yorumlar(12)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
Rüyamda hiç evine gitmediğim bir arkadaşın evine gitmiştim ve anlattığımda çok şaşırmıştı. Evini aynen tarif etmiştim. Bunun sebebini hiç bir zaman bilemedim.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Rüyalar çok garip. Uyuyorsun ama uykudayken bambaşka bir hayat yaşıyorsun rüyada !
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Dinlenmek için gün içinde 1 2 saat uyuyayım diyorum. Öyle rüyalar görüyorum ki istesem böyle bir senaryo yazamam. Yorgun argın uyanıyorum bunun yüzünden.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Rem uykusunda dmt salgılanıyor ondan görüyoruz kanka sorsanız söylerdim
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Sadece remde rüya görülmez sadece o zamankiler daha rahat hatırlanır
3 yıl önce
her gördüğüm rüyayı inceledim, hatta rüyalarımı yazdığım defterim bile var ve şunu diyebilirim ki, rüyalarda boşa anlam aramayın, hepsi düşündüklerinizin ve bilinçaltınızın ürünü. gördüğünüzü bile unuttuğunuz, önemsiz şeyler bile bilinçaltınıza giriyor. Örneğin arabayla tren yolundan geçmiştik, çok sıradan ve önemsiz bir durum ancak 2 3 gün sonra rüyamda tren görmüştüm. Böyle olunca da insanlar bir mesaj gibi algılıyor rüyaları, halbuki kendilerinin unuttukları ama bilinçaltının unutmadığı olaylar. Karabasan dedikleri uyku felci de aynı şekilde tamamen rüya. Daha ayrıntılı yazardım ama uzun olur.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Bazı rüyalar öyle önemsiz denilebilir. Fakat bazıları var ki anlamları var.
6.his dedikleri gibi. Bazen rüyada görülebiliyor. Allahın biz verdiği bir lütuf uyku da rüya da. Sıkıntılı zamanlarda dinlenme vasıtası. Böyle bir sistemin insan olsun hayvan olsun uyku moduna geçip tekrar canlandırılması ise hakikaten harika.
3 yıl önce
Rüyalar konusunda gerek bilimsel gerekse de geleneksel tüm yaklaşımları bilmeme rağmen; hiç gitmediğim mekanlara rüyamda gidip o mekanlarda gerçekten yaşayan insanlardan onay almışlığım var. Her gece gördüğüm onlarca rüyayı saymıyorum bile…Gerçekten açıklaması tam olarak yok rüyaların.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Peki bazı rüyalar neden gerçekleşiyor
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Dejavu deniliyordu herhalde ona.
3 yıl önce
Vay be 3 aydır rüyam CoD oyunuydu
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
bi de bunları binlerce ışık yılı uzaklıktaki yıldızlarlarla bağdaştırıyorlar
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Dalmaçyalım bile rüya görür. Peki neden rüya görüyoruz? Rüyalar aslında uyanıkken aktif halde olan bazı zihinsel fonksiyonlarınızın uyurken de aktif olmasından ibarettir. Yalnız uyurken o fonksiyonlar yalındır, tek başınadır. Oturduğu yerde zaman zaman herkesin aklına bilinçdışı bir takım düşünceler, görüntüler, konuşmalar, anılar, senaryolar gelir. İşte bahsettiğim fonksiyonlar bunlardır. Zihnin neden o fonksiyonlara sahip olduğu ise gereksiz bir sorudur. Çünkü var olmak için hayvan zihni böyle çalışır. Kısaca aslında gözleriniz açıkken de rüya görürüsünüz. Rüyaları yalnızca uyurken gerçekleşen zihinsel faaliyetler olarak kategorize etmek yanlıştır. Bir de şöyle bir durum vardır: Bir şekilde size rüya gördürme gücüne sahip varlıklar vardır. Bunu nasıl yaptıklarını ben de bilmiyorum ama size istedikleri şekilde bir rüya yaşatabilirler. Rüyalarımda benim çok tepkilerimi ölçmüşler ve uyurken benimle konuşmuşlardır. Hepsine de cevaplarını bir güzel verdim. Kendimi çok beğendim doğrusu! Yaman çocukmuşum be, bravo sana, dedim! Bunları metafizik varlıklar ile de yapıyor olabilirler. Nasıl bir metod kullandıklarını ben de bilemiyorum. Yanlız o varlıklar beynimi izlerken ne konuştuklarını duyuyordum. Rüyamda herkesin sırayla çiğnediği bir kuralı benim de çiğnememi bekliyorlardı, ben de çiğnemiyordum. Yapmadı, değil mi, diyordu biri. Diğeri de hayır, yapmadı, diyordu mesela. Onlar beni izliyordu, ben de onları dinliyordum. Garip bir dünyada yaşıyoruz, Teknom! Bana şakalar yapan sevimli bir cinim bile vardı. Çocuk gibi birşeydi. Çok ilginç şeyler yaşadım, Teknom! Buunlara kafayı fazla takmayın, yaşayın gidin işte be, kardeşim!
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
DAHA FAZLA YORUM GÖSTER