Her Gün 7500 Kötü Amaçlı Yazılım Oluşturulduğu Açıklandı: Tüm Sektörler Tehlikede!

4
1
0
0
0
BlackBerry tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre her gün 7500 kötü amaçlı yazılım tehdidi oluşturuluyor.

Siber güvenlik, şüphesiz günümüzün en önemli konularından biri. Her şeyin dijitalleşirken saldırılar ve riskler de maalesef artıyor. Blackberry tarafından yayımlanan bir rapor ise durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor.

Raporda, günlük yaklaşık 7500 adet kötü amaçlı yazılım tehdidi ortaya çıktığı ifade edildi. Bu her dakikada 5,2 yeni virüs demek.

Tüm sektörler tehlikede!

Ticari işletmeleri hedef alanların sayısının artma eğiliminde olduğu da bildirildi. Tüm tehditlerin üçte birinden fazlası (%36) perakende, otomotiv ve profesyonel hizmetleri kapsayan ticari işletmelere yönelikmiş. Yani sektör fark etmeksizin her türden sektör tehlikede.

Bu işletmeleri hedef almanın yüzdesi önceki dönemdeki raporlarla kıyaslandığında %3 oranında artış göstermiş. Ancak tehdit aktörü olarak tanımlanan kişiler daha yetkin hâle gelmesiyle kötü amaçlı yazılım olaylarının %10 artış gösterdiği de ifade edilmiş. Bu da endişe verici oranda saldırıların arttığı anlamına geliyor.

Bir BlackBerry yöneticisi, bu kişilerin para çalarak kurbanlardan yararlanma arzusuyla motive olduklarını belirtmiş. Tüm bunlar, saldırıların yavaşlamayacağının bir göstergesi. Bu yüzden gerekli önlemlerin alınması, insanların çok daha dikkatli olması gerekiyor.

s

Kaynak : https://www.techtimes.com/articles/306095/20240626/blackberry-report-claims-7-500-new-malware-threats-created-day.htm
4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0