Honda, Sıfır Emisyon Teknolojisine Odaklanmak İçin 2021 Sonunda Formula 1'den Ayrılacak

29
10
6
3
1
Formula 1'in dört motor tedarikçisinden birisi olan ve Red Bull takımlarına motor tedarik eden Honda, 2021 sonunda spordan çekileceğini açıkladı. Şirket, bu kararın sebebi olarak hedeflerinin sıfır emisyon teknolojisine odaklanmak olduğunu söyledi.

Formula 1, yalnızca pilotlar arası ve takımlar arası rekabete değil, bu takımlara güç veren motorları üreten tedarikçilerin de en büyük rekabet alanlarından birisiydi. Günümüzdeyse Formula 1, 10 takımın ve 20 aracın bulunduğu yarışlarda yalnızca 4 motor tedarikçisine sahip.

Bu dört motor tedarikçisi arasında yer alan Honda, Formula 1 dünyasında kendi takımına sahip olmayan tek motor üreticisi olma unvanını da taşıyordu. Ancak dün yapılan resmi açıklama, Formula 1 hayranlarını üzecek cinstendi. Honda, 2021'in sonunda Formula 1'den ayrılacağını resmileştirdi.

Honda, 2021 sezonu sonunda Formula 1'den ayrılıyor:

honda formula 1

2019'da Red Bull Formula 1 takımıyla anlaşan ve 2018 yılından beri Toro Rosso (bu sezonki adıyla Alpha Tauri) takımının motorunu tedarik eden Honda, sıfır emisyon teknolojisine odaklanmak üzere 2021 sezonu sonunda Formula 1'den tamamen ayrılacağını açıkladı.

Honda CEO'su Takahiro Hachigo, konu hakkında yaptığı açıklamada şirketin Formula 1'e yeniden dönmeye dair bir isteğinin olmadığını belirtti. Takahiro Hachigo, Formula 1'den ayrılmalarının koronavirüs pandemisiyle ilgisinin olmadığını, bunun Honda'nın uzun vadeli sıfır karbon hedefi nedeniyle yaşandığını ifade etti.

honda formula 1

Honda, 2021 sezonu boyunca da Red Bull ve Alpha Tauri takımlarına motor tedarik etmeye ve geliştirmeye devam edecek. Ancak kararın bu kadar erken açıklanması, Red Bull'un zamanında Honda yerine yeni bir motor tedarikçisini bulmasını sağlamak içindi. Red Bull'un alt takımı Alpha Tauri de ana takımla aynı motor tedarikçisini kullanacak.

Formula 1'in takımlara ve motor üreticilerine pahalıya patladığı su götürmez bir gerçek. Bunu kanıtlayan en büyük şey de sporda yalnızca 4 motor üreticisinin olması. Honda, yalnızca motor geliştirme sürecinde 1 milyar dolardan fazla para harcadı. Ancak şirket spordan para nedeniyle değil, alternatif enerji kaynaklarına yönelmek için ayrılacağını söyledi.

En büyük AR&GE çalışmalarının da görüldüğü Formula 1 sporunda tecrübe edinen Honda, elde ettiği tecrübeyi ve spordan çektiği kaynakları yeni teknolojiler geliştirmek için kullanacak. Formula 1 projesinde çalışan Honda mühendisleri de kendi deneyimlerini yeni projelere aktaracak.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/f1-honda-idUSKBN26N1AY
29
10
6
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
10
6
3
1
Yorumlar(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
10 ay önce
Adam sanırım bleach fani kıyafetinin üstünde ichigo hallow maskesi var
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
10 ay önce
Koronavirus aşısı gibi pişmanlık istemiyorsanız,Gerekirse her şeyi bırakın,dağda yaşayın,köle olmak istemiyorsanız tüm ambargo ve diktatörlüğe rağmen takmayın
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
10 ay önce
İlerde aimbot vuruşları rapor ettiğimizde kafamda aimbot var diyebilirler.Bu hilelerden kurtulamıcaz.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
10 ay önce
Adam felçli ve tek sağlam organ olan beynine çip taktırmak sebebi saçma sapan bir oyun oynamakmı? Hayır bunlar insanlık için faydalı gelişmeler değil yeni bir prq tuzağı ve kontrol yöntemi!
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
10 ay önce
Dostum o adama hareketlerini otomatiklestiren robot kiyafet takabilirler dusunerek hareket ede bilir
10 ay önce
Çok basit bakıyorsun.
10 ay önce
umarım 40lı yaslarıma gelmeden sanal gerçeklik alır başını gider, gerçekçi bir fantazi dünyasında kılıç sallamak istiyorum yada cosmos belgeselinde ki uzay gemisi ile evreni keşfetmek.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
10 ay önce
bu oyundan başka bir şey oynamıyor mu ? hayır yanı bu adamın hayatında başka bir şey yok mu veya makine gerçekten sadece oyuncular için mi ? hep oyun oyun başka bir şey yok mu ?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
10 ay önce
Reklam kokan hareketler, dünya da milyarlarca oyun oynayan var içinden ne kadar müşteri çıkarsa o kadar ekmek..
10 ay önce
Arkadaş fiziksel olarak felç biri. Eğer arkadaşın zihnindeki düşünceler bir bilgisayara aktarılabiliyor ve o bilgisayarda düşünerek eylemler yapabiliyor ise gerçek hayatta bağlanan herhangi bir robotik kolu hareket ettirebilir. Oyun oynatmalarının amacı bakın ne kadar oyunu kolaylaştırıyor değil yani. Ürün zaten şu an prototip aşamasında, sadece bu arkadaşa uygulandı ve şu an ilk denemeleri yapılıyor. Siz başka ne yapmasını isterdiniz sayın ziyaretçi. İnternete bağlanıp yksye mi girsin.