Honda'dan Yürümeye Üşenenlere Karma Gerçeklik Destekli Tekerlekli Sandalye: Karşınızda UNI-ONE! [Video]

6
1
1
0
0
Honda, özel teknolojilerle donattığı bir tekerlekli sandalye tanıttı. "UNI-ONE" olarak isimlendirilen tekerlekli sandalye, bir karma gerçeklik başlığı ile entegre çalışıyor.

Japon otomobil devi Honda, "UNI-ONE" olarak isimlendirdiği yeni bir araç tanıttı. UNI-ONE, aslında bir araçtan ziyade bir tekerlekli sandalye ancak sahip olduğu özellikler, onu benzersiz kılıyor. Üstelik bu tekerlekli sandalye, sadece engelli bireyler için düşünülerek tasarlanmadı. Dileyen herkes, UNI-ONE kullanarak "karma gerçeklik" deneyimini dibine kadar yaşayabilir.

Özel bir kendini dengeleme teknolojisine sahip olan araç, ne olursa olsun devrilmiyor. Üstelik UNI-ONE'a binen bir kullanıcı, sadece vücut hareketleriyle aracı yönlendirecek. Ancak UNI-ONE'ın marifetleri bundan ibaret değil. Honda, bu aracı bir karma gerçeklik gözlüğü ile entegre etti. Bu entegrasyon, gözlükten yansıtılan bir oyunu, UNI-ONE ile hareket hâlinde oynamanızı mümkün kılacak.

Karşınızda Honda UNI-ONE

Honda UNI-ONE

Honda'ya göre UNI-ONE, herhangi bir engelin olmadığı iç ve dış mekâlarda kullanılabilecek şekilde dizayn edildi. Yani AVM ve fuar alanı gibi geniş yerler, UNI-ONE için biçilmiş kaftan olacak. Şirkete göre UNI-ONE kullanıcıları, isterlerse gökyüzünde süzülecek, isterlerse de özel olarak optimize edilen yarış oyunlarını oynayabilecekler. Honda'nın üst düzey yöneticilerinden Hirokazu Hara, konuyla ilgili açıklamalarında bu araç ile karma gerçeklik teknolojilerinin bir sonraki seviyeye taşınacağını söyledi.

Honda, UNI-ONE için bir de tanıtım videosu hazırladı. Hazırlanan tanıtım videosu, düşük kare hızlarını pek çoğumuza sıkıcı gelebilecek bir oyunu gösteriyor. Ancak Honda'nın yeni teknolojisinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu da unutmamak lazım. Şirketin bu alandaki çalışmaları devam ettikçe UNI-ONE'ın sunabileceği özelliklerin kapsamı da genişleyecektir.

İşte Honda UNI-ONE için hazırlanan tanıtım videosu:

Kaynak : https://www.prnewswire.com/news-releases/honda-combines-personal-mobility-and-vr-in-worlds-first-extended-reality-mobility-experience-to-debut-at-sxsw-2024-302073950.html
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Engelli insanlar için müthiş bir icat
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Japonya da 80 yasin ustunde milyonlarca insan var dolayisiyla bu onlari dusunerek yapilanlarin bir parcasi. Robotlara bukadar ilgi gostermeleri yasli nufusu dusunmeleri. Eger Yaslilarina disardan bakici getirirlerse (milyonlarca yabanci bakici demek) gelenlerin onlarin kulturunu bozacagina inaniyorlar ve o yuzden Robot teknolojilere ehemniyet veriyorlar.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
İşte aradığım teknoloji. İşte feraset işte cesaret haha
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .