İçeceklerin Üstünde Gördüğümüz "Soğuk İçiniz" Yazısının Altında Yatan Çok Önemli Nedeni Açıklıyoruz!

8
0
0
0
0
Pek çok içeceğin arkasında veya üstünde “soğuk içiniz” ibaresini görüyoruz. İyi de sıcak içsek ne olabilir ki?

Bu yazının aslında çok mantıklı bir sebebi var. Üstelik her içecekte de buna rastlamıyoruz.

Gazlı içeceklerin neredeyse hepsinde rastladığımız bu uyarı, bakın aslında ne içinmiş!

İçeceklerin üzerinde gördüğümüz "soğuk içiniz" uyarısı, tüketici davranışı üzerine kurulu bir stratejidir.

soğuk içiniz

Bu sıcak havalarda buz gibi meşrubat içmek hepimizin içini serinletiyor. Tüketilen içeceğin sıcaklığı, vücudumuzun ısısından çok daha soğuk olması duyularımızı daha fazla çalıştırarak beyne daha güçlü bir sinyal gönderiyor.

Bu da hâliyle içecekten aldığımız hazzı iki katına çıkarıyor. Bu stratejiyi kullanmak isteyen firmalar, haz aldıkça içme gereksinimi oluşması için bu ibareyi içeceklere ekleyiveriyorlar.

E peki gazlı içecekler?

Tabii bu strateji her içecekte yalnızca bir strateji olarak kalmıyor. Gazlı içecekler, içerdikleri karbondioksit gazıyla basınç altında tutulur. Bu gaz, içeceğin şişede kalmasını sağlar ve içecek açıldığında dağılmaz.

Ancak bu gazın stabil kalması için sıcaklık çok önemlidir. Soğuk içilen bir içecek, gazın daha uzun süre çözünmüş hâlde kalmasını sağlar. İşte gazlı içeceklerin hepsinde yazılan bu yazının asıl sebebi de tamamen bundan kaynaklı…

Tabii yapılan araştırmalar, insan beyninin soğuk içeceğin daha güçlü bir keyif hissi yaşattığını da gösteriyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, ısı algısından sorumlu sinirlerimiz, soğuk içeceklerle daha fazla uyarıldığı için bu tür içeceklerden daha fazla zevk alıyoruz.

Kaynaklar: NIH, Medium

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

8
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
0
0
0
0