Ferrari'nin Yakında Tanıtacağı İlk Elektrikli Modelinin Kalbinizi Ağrıtacak Fiyatı Ortaya Çıktı

2
0
0
0
0
Reuters'ın kaynakları, 2025'te gelecek ilk elektrikli Ferrari'nin korkunç fiyatını ortaya çıkardı. Ayrıca bu aracı üretmek için fabrika kurulacağı da aktarıldı.

Artık lüks markalardan daha uygun fiyatlı araçlar sunanlara kadar yavaş yavaş tüm otomobil firmaları elektrikli araçlara yönelmeye başlamış durumda. İtalyan otomobil devi Ferrari de bunlardan biri. Şirket, 2025’in sonlarına doğru ilk elektrikli aracını çıkarmayı planlıyor.

Ferrari’nin elektrikli otomobili hakkında çok fazla şey bilmiyorduk. Ancak bugün Reuters tarafından ortaya atılan bir iddia, fiyatı hakkında bilgi edinmemizi sağlıyor. İddia doğruysa araç, çok yüksek bir fiyat etiketiyle çıkış yapabilir.

En az 500 bin euro fiyatı olacak

Reuters’ın kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre Ferrari’nin ilk elektrikli otomobili, en az 500 bin euro (17 milyon 400 bin TL) civarı bir fiyata sahip olacak. Bunun başlangıç fiyatı olacağı öne sürülüyor. Yani eklemelerle çok daha fazla olabilir.

Ferrari’nin ortalama 350 bin euro fiyatlara araç sattığını biliyoruz. Bu da fiyatın gerçekten çok yüksek olacağı anlamına geliyor. Hele de azalan talep nedeniyle markaların elektrikli araç fiyatlarını düşürdüğünü düşündüğümüzde bir hayli ilginç. Şirket, bu fiyatla az sayıda yüksek maddi güce sahip müşteriye hitap edecek.

Ayrıca iddia, şirketin ilk elektrikli aracı için fabrika kuracağını da söylüyor. İtalya, Maranello’da açılacak bu fabrikanın elektrikliye ek olarak içten yanmalı ve hibrit modeller de üreteceği belirtilmiş. Üretim kapasitesinin 20 bin olacağı da bilgiler arasında. Şirketin geçen yıl 14 binden az araç sattığını biliyoruz. Yeni fabrikayla bu sayıyı artırmayı düşünüyor. Tabii ne kadar başarılı olacağı merak konusu. İlerleyen yıllarda ne olacağını göreceğiz.

Ferrari hakkındaki diğer içeriklerimize göz atmayı unutmayın:

Kaynak : https://www.reuters.com/business/autos-transportation/ferraris-first-electric-car-cost-over-500000-source-says-2024-06-19/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0