Kabul edilen fizik yasalarıyla kesin bir şekilde çelişen EmDrive, buna rağmen kesin bir işlevselliğe sahip olabileceğini öne süren tutkulu hayranlara da sahip. Bu, magnetron ve rezonatörden oluşan itici motor modeli, gerçek olsaydı halihazırda uzay araçlarının büyük bir bölümünü oluşturan “yakıt tanklarını” tarihe gömebilir, yıldızlararası seyahatin anahtarı olabilirdi.
EmDrive, güç akışı devam ettikçe ısınıyor
Dresden Teknoloji Üniversitesi'nden fizikçi Martin Tamjar, “Güç, EmDrive’ın içinde aktığında motor ısınmaya başlıyor” ifadelerini kullanırken; bu ısınmanın sabitleyicilerin eğilmesine ve sabitin yeni bir sıfır noktasına hareket etmesine neden olduğunu dile getirdi.
Tamjar’a göre EmDrive’ın gerçek olabileceği iddiaları, gerçekleştirdikleri çalışma ile bir kez daha çürütülmüş oldu. Martin Tamjar’ın açıklamalarına göre söz konusu çalışma sırasında test edilen üç EmDrive motor alternatifinin tamamında, çevresel etkilerle açıklanabilecek kadar küçük bir itme kuvveti gözlemlendi.
NASA'nın EmDrive modeli de sonuç vermedi
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi EmDrive, yıldızlararası yolculuğun anahtarı olabilecek kadar önemli bir iddia taşıyor. Bu nedenle en büyük devlet destekli uzay ajansı olan NASA’nın da EmDrive’ı görmezden gelmediğini tahmin etmek zor değil.
Uzay ajansı, Eagleworks adlı laboratuvarlarında uzun zamandır EmDrive ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyor ve hatta Dresden Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar da EmDrive ile ilgili iddiaları çürütebilmek için NASA’nın EmDrive modelini dikkate almış durumdalar. Yine de NASA’nın EmDrive modeli dahi yakıt olmadan “sonsuz güç” sunmayı başarabilmiş değil.