İngiltere Gizli Servisi MI6 Binasının James Bond Filmlerini Aratmayan Hikâyesi (Kabak Gibi Meydanda Olan Binayı Gizlemişler!)

6
2
0
0
0
İngiltere'nin göbeğinde, Thames Nehri'nin kıyısında yer alan İngiltere’nin MI6 olarak da bilinen Gizli İstihbarat Servisi binasının öyküsünü bu içerikte anlatıyoruz

İngiltere’nin Gizli İstihbarat Servisi binasını birçoğumuz gözümüzle görmesek bile James Bond filmlerinden tanıyoruz.

Yapım aşamasında yaşananlar ve barındırdığı teknolojilerle adeta bir casus filmi senaryosunu andıran MI6 binasının öyküsünü anlatmaya başlayalım.

Halk arasında "Vauxhall Cross" olarak da bilinen bu binanın inşasına 1987 yılında başlanıyor.

MI6 binası

Mimar Terry Farrell tarafından tasarlanan ve 1987 yılında inşaatına başlanan bina, 1994 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

Ancak bu süreçte inşaat halktan gizli tutuldu. Hem de bina resmen İngiltere’nin göbeğinde yer almasına rağmen!

Gizli servis binası olması sebebiyle inşaat faaliyetleri, halktan ve medyadan gizlenerek yürütüldü.

Binanın ne amaçla inşa edildiğini saklamak için sanki bir ofis binası inşası gibi yansıtıldı ve inşaat hakkında bilgi almak isteyenler yanıltıldı.

Tahmin edersiniz ki, inşaat alanına erişim de sınırlandı. Öyle ki inşaatta çalışan işçiler bile özel güvenlik kontrollerinden geçirildi.

Projenin gizliliği o kadar ciddiye alındı ki binanın inşaatında kullanılacak malzemeler, dikkat çekmemek için gece saatlerinde ve farklı güzergahlar kullanılarak taşındı.

Gizli İstihbarat Servisi binası olması sebebiyle döneminin yüksek teknolojilerini barındırıyordu!

MI6 binası

İçinde yer alan teknolojik altyapı, gizli servis operasyonlarının etkin ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla kuruldu.

Öyle ki, sadece binanın içindeki teknolojiler için 10 milyon pound harcandığı biliniyor.

Örneğin, binada hem fiziksel hem de siber saldırılara karşı en üst düzeyde korunması amacıyla biyometrik tarayıcılar, retina tarayıcıları ve parmak izi okuyucuları gibi sistemler kullanılıyor.

Ek olarak, dünya çapında casusluk faaliyetlerini koordine edebilmek için en gelişmiş iletişim teknolojilerinin kullanıldığı biliniyor.

Binanın inşası sırasında 25 farklı cam kullanıldığı. Dış cephenin mermi ve bombalı saldırılara karşı dayanıklı inşa edildiği söyleniyor.

Ayrıca içinde atış talimi alanı ve hatta gelen radyo dalgalarını engellemek için kullanılan Faraday kafesi olduğu da söyleniyor.

Kaynak: The B1M

İlginç yapılarla ilgili ilginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

6
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
0
0
0
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
4 ay önce
Verdiğimiz vergilerin nereye gittiği belli oldu
(Mit binası için)
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
9 ay önce
Bir adaya yapılsaydı çok daha emniyetli ve güvenli ve gizli olurdu.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
4 ay önce
Tamam işte, Britanya adasında zaten... :D
8 ay önce
Tabi kardeşim bir senin aklına geldi zaten
9 ay önce
Elektronikçi olmanız konuştuğunuz dilin kurallarını bilmenize ve uygulamanıza engel değil. Şahsi düşüncelerinizle dil yapısını yorumlamanız komik bir durum. Kaldı ki yalnızca virgül işareti bulunmuyor. Anlamın bozulduğunu düşündüğünüz yerlerde farklı noktalama işaretlerini devreye sokabilir veya cümlenin anlamına ve akışına uygun yeni bir kelime seçebilirsiniz. Üstelik Türkçe fazlasıyla yaratıcı, ifade özgürlüğü sunan bir dil modeli.
9 ay önce
Elektronikçi olduğumdan ötürü virgülün bütün bağlaçları tanımladığını düşünmüyorum ve bundan dolayı anlam karmaşası oluşabileceğinden ötürü bağlananların hepsine virgül koyulursa anlam karmaşası yaşanacağını düşünüyorum.
-1
9 ay önce
Virgül diye bir noktalama işaretimiz var bilmiyorum duydunuz mu?