Instagram, Bazı Filistinli Kullanıcıların Profillerinde Beliren "Terörist" İbaresi Nedeniyle Özür Diledi

41
17
5
2
1
Instagram'da Arapçadan yapılan otomatik çevirilerde bazı Filistinli kullanıcıların profiline "terörist" ibaresi eklendiği ortaya çıktı. Platform, kısa süre sonra yaşanan teknik hatayı düzeltti ve herkesten özür diledi.

Instagram da diğer sosyal medya platformları gibi İsrail-Filistin geriliminde kullanıcıların düşüncelerini paylaştığı bir platform hâline gelmişti. Ancak Meta bünyesindeki platfrom, bugün Filistinli kullanıcılara eklenen bir ifadeyle gündeme oturdu.

Bazı kullanıcılar, X (Twitter) ve TikTok’tan paylaşımlar yaparak Instagram’daki bazı Filistinli kullanıcıların profillerinde “terörist” ifadelerinin yer aldığını bildirdi.

Arapçadan yapılan otomatik çevirilerde “terörist” ifadesinin yer aldığı görüldü

*Videoya ulaşamıyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yukarıdan ulaşabileceğiniz görüntülerde, Filistinli bir kullanıcının biyografisinde Filistin bayrağı ve “Elhamdülillah” anlamına gelen Arapça bir yazı bulunduğu görülüyor. Ancak “Çevirisine Bak” butonuna tıkladığında bu kısım, “Tanrı’ya şükürler olsun, Filistinli teröristler özgürlüğü için savaşıyor” olarak çevriliyor.

Yaşanan teknik hata, tahmin edebileceğiniz gibi sosyal medyada büyük tepki çekti. Instagram da gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Instagram, sorunu düzeltti ve herkesten özür diledi

Instagram, kısa süre sonra bu teknik hatayı düzeltti. Artık otomatik çeviri, “terörist” ifadesine yer vermek yerine direkt olarak “Tanrı’ya şükürler olsun” olarak çeviri yapıyor.  

Ayrıca bir Meta sözcüsü de yaşananların sonrasında açıklama yaptı ve herkesten özür diledi: “Bazı ürünlerimizde kısa süreliğine uygunsuz Arapça çevirilere neden olan sorunu düzelttik. Bu olaydan dolayı içtenlikle özür dileriz.”

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-67169228
41
17
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
41
17
5
2
1
Yorumlar(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Microsoft’un yapay zeka destekli güvenlik asistanı çok etkileyici bir gelişme. Böylece siber saldırılara karşı daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilebilecek. Microsoft’un bu alanda yaptığı yatırımların meyvesini verdiğini görmek sevindirici. Yapay zeka teknolojisinin siber güvenlik alanında daha fazla kullanılmasını umuyorum. Bu haberi paylaştığınız için teşekkürler.
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Eskiden izlediğim bir filimdeki gibi gelecek yakın gibi. Onda da yapay zeka destekli bir işletim sistemi vardı. Hem telefon hem pcde yüklüydüler be zamanla yapay zeka kullanıcısına aşık olup onunla filörtleşirken işler çığrından çıkıp karşılıksız aşkı nedeniyle adamdan intikam alıyordu. Gelecek oraya doğru gidiyor gibi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
2020'li yıllara Microsoft damgasını vuracak anlaşıldı. Ne şirketmiş be. Hep tam bu şirket bitti derken bir şekilde geri dönüş yapmayı başardı.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Bu işin de cılkını çıkardılar.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
developerlık bitti siberci oluruz diyoduk sağolsunlar ona da el atmışlar
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .