Instagram'da Sadece "Yakın Arkadaşlara" Canlı Yayın Açılabilecek

3
3
0
0
0
Instagram'ın yıllar önce kullanıma sunduğu canlı yayın özelliğine "Yakın Arkadaşlar" filtresi eklendi. Böylelikle kullanıcı, sadece yakın arkadaş listesindeki kullanıcıların ulaşabileceği canlı yayınlar başlatabilecek.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, pek çok kullanıcı için önemli olan bir yeniliği kullanıma sundu. Bu bağlamda; Instagram'ın canlı yayın özelliğine, "Yakın Arkadaşlar" filtresi eklendi. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde sadece yakın arkadaş listesinde olan kullanıcıların görebilecekleri canlı yayınlar başlatabilecekler. 

Instagram'ın canlı yayınlar özelliği 2016 yılında kullanıma sunuldu ve oldukça sevildi. İnsanlar, bu özellik sayesinde hızlı bir iletişim yolu geliştirdiler. Ancak Instagram'ın canlı yayın özelliği, bugüne kadar tüm takipçiler için açıktı. Yani bir canlı yayın başlatıldığı zaman tüm takipçiler, bundan haberdar oluyorlardı. Gelen yeni özellik ile bu durum ortadan kalkmış oldu.

Instagram'ın yeni özelliği böyle görünüyor

Instagram

Instagram'da yakın arkadaşları için canlı yayın başlatmak isteyen kullanıcı, canlı yayını başlatırken göreceği seçenek üzerinden gerekli ayarlamayı yapacak. Yakın arkadaş listesindeki kullanıcılar için canlı yayın başlatıldığında tıpkı hikâyelerde olduğu gibi yeşil renkli bir çerçeve görülecek. Ayrıca söz konusu canlı yayının yakın arkadaşlar için olduğu da gönderilen bildirimde açıkça belirtilecek.

Instagram'ın yeni özelliğiyle aktarabileceklerimiz bu kadar. Bu özellik, Instagram'da canlı yayın yapmayı seven kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2024/06/20/instagram-now-lets-users-livestream-exclusively-to-their-close-friends-list/
3
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
0
0
0