BTK, Instagram'ın Erişim Engelini Resmen Kaldırdı

18
5
2
0
0
BTK, Instagram'a uygulanan erişim engelini resmen kaldırdı. Vatandaşlar, artık VPN kullanmadan da Instagram'a ulaşabilecekler.

Birkaç saat önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından Instagram hakkında yapılan açıklamadan bahsetmiştik. Bakan Uraloğlu, Instagram yasağının saat 21.30 itibarıyla kaldırılacağını açıklamıştı.

Şimdiyse konuyla ilgili BTK'den önemli bir hamle geldi. BTK, Instagram hakkındaki erişim engeli kararını resmen kaldırdı. Yani vatandaşlar, an itibarıyla Instagram'a erişebilecekler. Ancak yaptığımız kontrollerde, Instagram'a henüz erişilemediğini görüyoruz. Bu, büyük olasılıkla geçici bir durum.

İşte BTK'nin resmî internet sitesindeki açıklama:

Instagram erişim engeli kaldırıldı

Abdulkadir Uraloğlu'nun yarım kalan canlı yayını:

Abdulkadir Uraloğlu'nun X'te yaptığı yazılı açıklama:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.

Yapılan açıklama ile günlerdir tartışılan bir mesele daha rafa kalkmış oldu. Biz de Webtekno olarak, Instagram yasağının daha fazla uzamadığı için mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz. Hepimize geçmiş olsun...

18
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
5
2
0
0