Apple, iPhone'lardaki Kritik Hataları Gideren iOS 17.6.1'in Yeni Bir Sürümünü Yayımladı

6
2
1
1
1
Apple, geçtiğimiz haftalarda yayımladığı iOS 17.6.1'in yenilenmiş bir sürümünü yayımladı. Bu güncelleme, kritik hata düzeltmeleri içeriyor.

Bundan birkaç hafta önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, milyonlarca iPhone sahibini ilgilendiren bir açıklama yaptığından bahsetmiştik. Şirket, iPhone'lar için "iOS 17.6.1" kodlu güncellemesini yayımlamış ve bu güncellemenin herkes tarafından yüklenmesi gerektiğini açıklamıştı. Çünkü en yeni güncelleme, iPhone'lardaki önemli sorunları çözüyordu

Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Apple, iOS 17.6.1'in yenilenmiş bir sürümünü daha yayımladı. "21G101" yapı numarasına sahip olan güncelleme, önemli hata düzeltmeleri ve "İleri Düzey Veri Koruma"nın etkinleştirilmesini veya etkisizleştirilmesini engelleyen bir sorunu gidermeyi içeriyor. Aslında önceki sürüm ile aynı fakat buradan anladığımız, iOS 17.6.1'in ilk sürümü, en azından bazı kullanıcılardaki sorunları çözmeye yetmedi. Hâl böyle olunca Apple da yeni bir iOS 17.6.1 yayımladı.

Sürümler arasında nasıl bir fark olduğu belli değil

iOS 17.6.1

Apple, iOS 17.6.1'in ilk sürümüyle şimdi yayımladığı ikinci sürümü arasında nasıl bir fark olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Üstelik yeni sürüm, iOS 17.6.1'i hâlihazırda yüklemiş olan kullanıcılar tarafından görüntülenemiyor. Bu kullanıcıların, Apple'ın geliştirici merkezini kullanmaları ve manuel olarak yükleme yapmaları gerekecek. Henüz iOS 17.6.1'e geçiş yapmayan kullanıcıların uygulaması gereken adımlar ise şöyle:

  • Adım #1: "Ayarlar"a girin.
  • Adım #2: "Genel"e dokunun.
  • Adım #3: "Yazılım Güncelleme" seçeneğine girin.
  • Adım #4: "Şimdi Güncelle" butonuna basın.

iOS 17.6.1'in yeni sürümüyle ilgili aktarabileceklerimiz bu kadar. Eğer iOS 17 ile çalışan bir iPhone'unuz varsa bu güncellemeyi vakit kaybetmeden yükleyin.

Apple

Apple geliştirici merkezine buradaki bağlantı üzerinden ulaşılabilir.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Trying-again-to-exterminate-an-important-bug-Apple-releases-a-new-version-of-iOS-17.6.1_id161569
6
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
1