iOS 18'in Herkese Açık 2. Betası Yayımlandı: İşte iPhone'lara Gelecek Yenilikler

4
1
0
0
0
Apple, iOS 18'in 4'üncü geliştirici betasını geçen hafta çıkarmıştı. Bu sürüm, şimdi de herkes için çıktı. Gelin yeniliklere birlikte göz atalım.

Apple, haziran başında tanıttığı iOS 18’in bir süredir geliştiriciler için beta versiyonlarını yayımlıyordu. Geçtiğimiz hafta ise iOS 18’in dördüncü geliştirici betası çıkış yaptı. Bu sürüm, şimdi de herkes için yayımlandı.

Yayımlanan sürüm, geliştiriciler için 4'üncü, herkese açık olarak ise 2. beta olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu sürümde neler var? Nasıl yüklenir? Gelin detaylara bakalım. 

iOS 18'in 2. herkese açık betasını kimler yükleyebilir?

iOS 18’in yeni herkese açık beta sürümünü indirmek için Apple’ın beta test programına kayıt olmanız gerekiyor. Buradan ulaşabileceğiniz programa katıldıktan sonra beta sürümü indirme hakkını elde edebiliyorsunuz. Apple kimliği olan herkes bu programa katılabilir.

iOS 18'in 2. herkese açık betası nasıl yüklenir?

  • Adım #1: Programa katıldıktan sonra iPhone’nunuzu açın.
  • Adım #2: Ayarlar’a gidin.
  • Adım #3: “Genel” bölümüne girin.
  • Adım #4: “Yazılım Güncelleme”ye basın.
  • Adım #5: iOS 18 beta 2 seçeneğini seçin ve sürümü yükleyin.

iOS 18’in 2. herkese açık beta sürümünde ne gibi özellikler var?

CarPlay’de yenilikler

iOS 18 beta 4, araçlarda kullandığımız Apple CarPlay’e yenilikler getirecek. Artık 8 yeni aydınlık ve karanlık mod duvar kâğıdı kullanılabilecek. Bu duvar kâğıtları, iOS 18’le iPhone’larda yer alacak duvar kâğıtlarından esinlendi.

Kamera uygulamasında “Kontroller Menüsü”

Kamera uygulamasının ayarlarına “Kontroller Menüsü” ismi verilen yeni bir seçenek eklendi. Bu özellik, kontroller menüsününde kamera araçları listesini göstermek yerine daha önce kullanılan kamera aracının kalmasını sağlıyor.

Yeni el feneri arayüzü

El feneri arayüzünün yenilenmiş hâli dördüncü betada kullanıcılarla buluşuyor. Bu özellik daha önce sadece iPhone 14 Pro ve iPhone 15 Pro’ya özeldi. Artık iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ta da kullanılabilecek.

Kitaplar’da tasarım değişikliği

iPhone’u yansıttığınızda kilit ekranındaki simge yeniden tasarlandı

Ayarlar’da iCloud kısmında gözüken abone rozetine yeni animasyon

iOS 18'i hangi iPhone'lar alacak?

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0