iOS 18 Tanıtıldı: İşte iPhone’lara Gelecek Yeni Özellikler

11
7
6
0
0
Apple, çok beklenen WWDC 2024 geliştirici konferansını bugün resmen başlattı. Etkinlikle birlikte iPhone’ları baştan aşağı değiştirecek ve yapay zekâ getirecek iOS 18 de tanıtıldı. Gelin işletim sisteminin yeni sürümünde nelerle karşılaşacağımıza birlikte bakalım.

Apple’ın aylardır beklenen geliştirici konferansı WWDC 2024, bugün resmen başladı. Şirket, geleneği bozmayarak ilk günden bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlikte, işletim sistemleri olmak üzere yazılım duyurularına odaklanıldı. Tabii ki ana odak,yapay zekâ ve iOS 18’di.

iPhone’ların işletim sürümü iOS’in yeni versiyonu iOS 18 resmen bizlerle buluştu. Sürüm, iPhone’ların tarihindeki en büyük güncellemelerden biri olarak kayıtlara geçecek. Gelin iOS 18’in yapay zekâdan tasarım değişikliklerine kadar tüm yeni özelliklerine göz atalım.

iOS 18’le iPhone’lara gelecek yeni özellikler

Ana ekran daha özelleştirilebilir hâle geliyor

Artık iPhone kullanıcıları rahatça ekranı düzenleme şansına sahip olacak. Normalde uygulamaları istediğiniz yere koyamıyordunuz. Ancak iOS 18 bunu değiştirecek ve kafanıza göre uygulamaları ana ekrana yerleştirebileceksiniz.

Uygulama logolarına karanlık mod geliyor:

Artık karanlık tema uygulama logolarına da uygulanacak. Kullanıcılar, uygulamaların logolarını koyu modda kullanabilecekler.

Denetim Merkezi yıllar sonra yenileniyor

Denetim Merkezi, uzun yıllar sonra tasarım değişikliğine uğrayacak. iOS 18'le birlikte yeni kontroller, medya oynatıcı ve renkler gelecek.

Uygulamaları kilitleyebileceksiniz

Uygulamalar, Face ID gibi biyometrik tanımlama yönetmleriyle birlikte kilitlenebilecek ve daha güvenli bir deneyim sağlayacak. Bu koruma yöntemiyle arama ve Siri gibi yerlerden gelen bilgiler gizlenecek.

Mail uygulamasına kategorize etme özelliği geliyor

iOS 18'le birlikte kullanıcılar, Mail uygulamasından gelen e-postaları kategorize etme şansına sahip olacak. Bu kategoriler arasında öncelikli, reklam vb. mail türleri bulunacak.

Fotoğraflar uygulaması baştan aşağı yenileniyor

Fotoğraflar uygulaması şimdiye kadarki en büyük tasarım değişikliğini alacak. Örneğin artık üstte tüm fotoğrafların yer aldığı bir kısım göreceğiz. Altta ise temaya göre düzenlenmiş fotoğraf kütüphanesi yer alacak. Yeni Fotoğraflar uygulamasının tamamen tek bir ekran üzerinden deneyim sağlamayı amaçladığını söylemek mümkün.

Bunun dışında günlere göre ayırma gibi özellikleri de olacak. Örneğin yakın zamanda çekilen fotoğraflara özel olacak bir bölüm eklenecek. Ya da ekranı kaydırarak günleri değiştirebilecek ve fotoğraflara bakabileceksiniz. "Koleksiyonlar" isimli kısım ise zaman, insanlar, anılar, seyahatler gibi kategorilerden fotoğrafları size gösterecek.

İleri tarihli mesaj gönderme, mesajlara istediğiniz emojiyle tepki verme

Mesajlar tarafında da değişikliklere gidildi. Artık kullanıcılar, istedikleri emojiyle tepki verebilecekler. Bunun yanı sıra ileri tarihli mesajlar göndermek de mümkün olacak. Ayrıca metinlere yeni efektler ekleniyor ve uydu bağlantısıyla mesaj gönderip alma geliyor.

Oyun modu 

Son yıllarda iPhone'daki oyunlara odağını artıran Apple, cihazlarına ilk kez "Oyun Modu" getirecek. Bu mod, arka plan aktivitesini en aza indirerek daha iyi performans sağlayacak. Ayrıca kontrolcü ve AirPods gibi cihazların oyunlarla daha uyumlu çalışmasını sağlayacak.

Telefonları birbirine yaklaştırarak para transferi yapma

iOS 18, ülkemizde henüz bulunmayan Apple Pay için çok kullanışlı bir yenilik getiriyor. Artık kullanıcılar, telefonlarını yaklaştırarak birbirlerine para transferi yapabilecekler.

iOS 18'i hangi telefonlar alacak?

iPhone 15 Pro ve sonrası modeller, iOS 18'le yapay zekâ özellikleri de kazanacak

Teknoloji devi, "Apple Intelligence" ismini verdiği üretken yapay zekâ özelliklerinin de iOS 18'le iPhone'lara geleceğini duyurdu. İşletim sisteminin her yanında karşımıza çıkacak bu özellikler, sadece iPhone 15 Pro ve üstü için çıkış yapacak. Aşağıdan özelliklerin detaylarına göz atabilirsiniz.

11
7
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
7
6
0
0