iPhone'larda "Fotoğraflar" Uygulaması Baştan Aşağı Değişiyor: İşte Her Dakika Fotoğraf Çekmek İsteyeceğiniz Yeni Özellikler

3
3
2
1
0
WWDC 2024 konferansında, iPhone'lardaki "Fotoğraflar" uygulamasına iOS 18 ile gelecek yepyeni özellikler tanıtıldı.

Apple'ın uzun süredir heyecanla beklenen WWDC 2024 konferansında, iPhone'lardaki Fotoğraflar uygulamasını baştan aşağı yenileyeceğini açıkladı. iOS 18 ile hayatımıza girecek özelliklerden en dikkat çekicilerinden biri "Fotoğraflar" uygulamasının değişimiydi. Gelin yeni özelliklerine bakalım.

Üstte bir fotoğraf ızgarası ve altta temaya göre düzenlenmiş kitaplık ile tek bir görünüm geliştirildi.

ios 18 fotoğraflar

Fotoğraf ızgarası, tüm kütüphaneyi görüntülerken alt kısımda yer alan "Yıllar, Aylar", "Son Zamanlar", "Kişiler", "Anılar", "Geziler" gibi koleksiyonlar yer alacak. Ayrıca yeniden sıralanabilecek veya sabitlenebilecekler.

ios 18 özellikler

"Son Günler" bölümünde ise son birkaç güne ait fotoğraflarınız görünecek. Fatura fotoğrafları gibi gereksiz fotoğraflar otomatik olarak filtrelenecek. Ekran görüntülerini gizlemeniz için de bir filtre tuşu yer alacak.

ios 18

Izgarayı sağa kaydırdığınızda "Öne Çıkan Fotoğraflar" ile diğer koleksiyonların bulunduğu yeni bir alan göreceksiniz ve yeni fotoğraflar için otomatik olarak yenilenecek.

Evcil hayvanlar ve insanlar ise artık ayrı gruplarda toplanacak.

iOs 18 ile ilgili diğer gelişmelere göz atabilirsiniz:

3
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
2
1
0