iPhone'lara Gelecek Yapay Zekâ Özellikleri Açıklandı: Karşınızda Apple Intelligence

9
4
2
0
0
Apple, iPhone'lara gelecek yapay zekâ odaklı yepyeni özelliklerini duyurdu. İşte çok yakında iPhone sahiplerinin kullanabileceği özellikler...

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın büyük bir heyecanla beklenen WWDC 2024 etkinlikleri resmen başladı. Şirket, bu etkinlik kapsamında en yeni işletim sistemlerini duyurdu. Bu bağlamda; iOS 18 ve visionOS 2 gibi yazılımlar, an itibarıyla gün yüzüne çıkmış durumdalar. 

WWDC 2024'ün teması yapay zekâ üzerineydi. Şirket, etkinlik kapsamında kullanıcılara sunacağı yapay zekâ özelliklerini tek tek açıkladı. Bu içeriğimizde, iPhone'lara gelecek tüm yapay zekâ özelliklerine yakından bakacağız. Dilerseniz lafı uzatmadan, detaylara geçelim.

Apple, yapay zekâya Apple Intelligence diyecek!

iphone'lara gelecek yapay zekâ özellikleri

Apple, bundan birkaç hafta önce önemli bir iddia ile gündeme gelmişti. İddiaya göre şirket, yapay zekâ anlamına gelen Artificial Intelligence tabirini, "Apple Intelligence" olarak duyuracaktı. Beklenen oldu ve Apple, yapay zekâ özelliklerini Apple Intelligence ismiyle duyurdu.

İşte iPhone'lara gelecek yapay zekâ özellikleri:

iPhone'lar, bazı bildirimleri önceliklendirebilecek

iPhone yapay zekâ

Apple tarafından yapılan açıklamaya göre yapay zekâ destekli iPhone'lar, artık bildirimleri önceliklendirebilecek. Böylelikle kullanıcı için daha önemli olan bildirimler, daha ön planda tutulacak. 

Yazma yardımcısı geliyor

Apple yazma yardımcısı

Kullanıcılar, Apple Intelligence özellikleri kapsamında yeni bir yazma yardımcısına sahip olacaklar. Bu yazma yardımcısı, bir metin yazmanın yanı sıra yazılmış bir metni özetlemeye yarayacak. Mail, Notes, Safari, Pages, Keynote ve üçüncü taraf diğer uygulamalar, yazma yardımcısını kullanabilecek. Yazma yardımcısı, Mail uygulamasında otomatik yanıtlar oluşturmak için de kullanılabilecek. 

Yapay zekâ ile görüntüler oluşturabileceksiniz

iphone yapay zekâ görüntü oluşturma

iPhone sahiplerinin en çok seveceği Apple Intelligence özelliklerinden bir tanesi, yapay zekâ ile görüntü üretme özelliği olacak. Apple'ın yapay zekâsı, girdiğiniz bir metne uygun görüntüler oluşturacak. Üstelik bu görüntüler, diğer kişilerle de paylaşılabilecek.

Sesli komutlar için yepyeni bir deneyim sunulacak

Apple yapay zekâ

Apple Intelligence, uygulamalar içinde eylemler gerçekleştirilebilecek bir şekilde dizayn edildi. Mesela artık iPhone'unuza bazı komutlar verebileceksiniz. Diyelim ki Ali isimli bir arkadaşınız, bir süre önce size birkaç dosya gönderdi. Telefonunuz, "Ali'nin geçtiğimiz günlerde gönderdiği dosyaları aç" komutunu anlayabilecek. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Yapay zekâ özellikleri, telefonun içinde çalışacak

Apple yapay zekâ

Apple Intelligence, Apple'ın her zaman övünmeyi sevdiği güvenliği ön plana çıkaracak. Çünkü yapay zekâ odaklı özelliklerin çoğu, iPhone'un içinde çalışacak. Bunun için cihazlara geniş dil modelleri ve difüzyon modelleri entegre edilecek. Ancak Apple Intelligence, bundan fazlasına da sahip olacak.

Bir iPhone'un gücü istenen yapay zekâ özellikleri için yetersiz kaldığı zaman sunucular devreye girecek. Ancak Apple sunucularına gönderilecek veriler, sunucularda saklanmayacak. Yapay zekâ eğitimi için de kullanılmayacak

Mesajlar uygulamasında istenilen herhangi bir emoji oluşturulabilecek

Apple Intelligence Mesajlar

Apple Intelligence, Mesajlar uygulamasında hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline gelen emojiler için de yepyeni bir deneyim sunacak. Kullanıcılar artık kendi benzersiz emojilerini oluşturabilecekler. Kullanıcı, girdiği bir metne göre emojiler görecek. Apple buna "Genmoji" diyecek. Kullanıcılar, kendilerine sunulacak konseptlerden bir tanesini seçerek, en sevdikleri emojileri oluşturabilecekler. 

Notlar uygulamasında işler kolaylaşacak

Notlar

Notlar uygulaması da Apple Intelligence'den üzerine düşeni alacak. Diyelim ki bir tasarım oluşturacaksınız. Apple'ın yapay zekâsı, sizin çizdiğiniz taslak görüntüyü kaliteli bir şekilde size sunacak. 

Yapay zekâ, aradığınız bir fotoğrafı kolayca bulmanızı sağlayacak

Apple Fotoğraflar

Apple Fotoğraflar uygulaması da yapay zekâ ile donatılacak. Bu bağlamda; aradığınız bir fotoğrafı betimleyip hızlıca bulabileceksiniz. Ayrıca bir görüntü üzerinde yapay zekâ destekli düzenlemeler de yapabileceksiniz. Öte yandan; siz bir tema belirleyeceksiniz ve Apple Fotoğraflar uygulaması, bu tema üzerinde "Anılar" bölümü oluşturacak. 

Telefon görüşmelerinin özetini çıkarabileceksiniz

Apple yapay zekâ

Apple'ın yapay zekâsı, görüşmeler sırasında da kendini gösterecek. Bundan sonra isterseniz bir telefon görüşmesini kayıt altına alıp, bu kaydın hızlı bir özetini oluşturabileceksiniz. Öte yandan; artık ses kaydı ile notlar oluşturup, bunların metin hâline gelmesini de sağlayabileceksiniz.

Siri, kelimenin tam anlamıyla baştan yaratılacak

Siri yapay zekâ özellikleri

Apple'ın kişisel asistanı Siri, yapay zekâ ile kelimenin tam anlamıyla yeniden inşa edilecek. Siri, bugüne dek görmediği bir zekâya kavuşacak. Eğer Siri'nin yepyeni özellikleriyle ilgili detaylı bilgi almak isterseniz sizleri aşağıdaki haberimize bekliyoruz:

Her iPhone yapay zekâ özelliği almayacak

Apple Intelligence özellikleri, iOS 18'le çıkış yapacak olsa da tüm iPhone'lara gelmeyecek. Bunun yerine en az A17 Pro çipe sahip telefonlarda kullanıldığını göreceğiz. Bu da şimdilik sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max'te yer alacağı anlamına geliyor.

9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0