iPhone'lar Oyun Konsoluna Dönüşecek: Tüm AAA Oyunların iPhone'lara Gelmesini Sağlayacak Güncelleme Yayımlandı!

8
1
0
0
0
Apple'ın Game Porting Toolkit uygulaması güncellendi. Bu güncelleme ile uygulama, iOS ile de uyumlu olacak şekilde dizayn edildi. Yani AAA oyunlar, artık kolayca iPhone ve iPad'lere uyarlanabilecekler.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, ilk kez geçtiğimiz yıl duyurduğu Game Porting Toolkit isimli geliştirici aracının yeni sürümünü yayımladı. Yeni sürüm, Windows oyunlarını macOS uyumlu hâle getiren uygulamanın iOS ile uyumlu çalışmasını sağlıyor.

Game Porting Toolkit, bir oyunun macOS uyumlu hâle getirilmesini ve geliştiricinin, çeşitli optimizasyon çalışmaları yapmasını sağlıyor. "Game Porting Toolkit 2" isimli yeni sürüm, bunun kapsamını genişletmiş olacak. Geliştiriciler, daha önce piyasaya sürdükleri oyunları iPhone'lar ile de uyumlu hâle getirebilecekler.

Daha çok AAA oyun, iPhone ve iPad'e eklenecek

iPhone'a daha çok AAA oyun gelecek

iPhone 15 Pro, Resident Evil 4 ve Assassin's Creed Mirage gibi oyunlara zaten ev sahipliği yapıyor. Apple'ın attığı adım ile daha fazla AAA oyun, iPhone ve iPad'ler için yeniden optimize edilecek. Tabii bunun için geliştiricinin, oyunu iPhone ve iPad'de yayımlamanın faydalarını göz önünde bulundurması gerekecek. Geliştiriciler sıcak bakmazlar ise AAA oyunlar, iPhone'lar için istenildiği kadar yaygınlaşmayabilir.

Bu arada; iPhone 15 Pro ile başlayan AAA oyun döneminin kullanıcıların pek de ilgisini çekmediğini söylemek gerek. Hatırlayan okurlarımız vardır; bundan günler önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, AAA oyunların indirme sayılarının düşük kaldığından bahsetmiştik. Hâl böyle olunca pek çok geliştirici, AAA oyununu iPhone'a getirmek için zaman ve kaynak harcamak istemeyebilir gibi görünüyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2024/07/03/apple-game-porting-macos-games-ios/
8
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
0
0
0