Apple, iPhone X ve İlk AirPods'u Külüstür Olarak İlan Etti: Donanım Desteği Alamayacaklar!

2
2
1
0
0
Apple, eski ürünlerini eklediği "klasik" listesini güncelledi. Artık iPhone X ve ilk AirPods da bu ürünler arasında.

Apple, düzenli olarak “eski ve klasik” olarak nitelendirdiği ürün listelerini güncelliyordu. Piyasaya sürülmesinden uzun süre geçmiş cihazlar, bu listelere ekleniyordu. “Klasik” olarak nitelendirilenler, beş yıldan uzun süre boyunca üretilmeyen ve yedi yıldan eski olmayan ürünleri kapsıyordu. Eski ürünler ise yedi yıldan daha uzun süre önce üretimden kaldırılmış ürünleri içeriyordu.

Bu listelere giren cihazlar, artık Apple’dan donanım desteği alamıyordu. Teknoloji devi, bugün listeleri tekrar güncelledi. Çok sevilen iki ürün, artık “klasik” olarak nitelendiriliyor.

Apple’ın klasik ürün listesine eklediği ürünler:

  • iPhone X
  • AirPods (1. nesil)
  • HomePod (1. Nesil)

Listeye yeni eklenen cihazlara baktığımızda ilk olarak dikkatimizi iPhone X çekiyor. Eylül 2017’de piyasaya sürülen ve şirketin iPhone’da yaptığı en büyük tasarım değişikliklerinden biri olan iPhone X, artık eski kategorisinde. A11 çipe sahip cihaz, artık resmî donanım desteğine sahip değil.

Bir diğer göze çarpan ürün ise orijinal AirPods. 2016 yılında piyasaya sürülen kablosuz kulaklık, Apple ekosistemine entegre oluşuyla şirket için devrim niteliğindeydi. Artık o da maalesef donanım desteği alamayacak. Bunlar dışında 2017’de çıkış yapan ilk HomePod’un da klasik olarak nitelendirildiğini görüyoruz.

2
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
0
0