İstanbul’un Kalbinde Bomboş Duran 1 Milyar Dolarlık İş Merkezi Tat Towers’ın Entrikalarla Dolu Hikâyesi

3
2
1
1
0
İstanbul'un hareketli caddeleri, görkemli binaları ve tarihi dokusu arasında, yirmi yıldır sessizce duran bir yapı var: Tat Towers. Bu içerikte Tat Towers’ın ilginç hikâyesine göz atacağız.

Bir zamanlar ihtişamıyla göz kamaştırmak üzere tasarlansa da şimdi âdeta bir hayalet gibi şehrin silüetinde yer alan Tat Towers, oldukça entrikalı bir öyküye sahip.

Ülkemizin büyük iş insanlarından biri olan Salih Tatlıcı’nın önderliğinde, büyük hayallerle inşaatına başlanan bu büyük ve pahalı yapıya 1 milyar dolar değer biçiliyor. Ancak Tat Towers şu anda İstanbul’un en işlek caddelerinden birinde boş bir şekilde belirsizlikler içinde bekliyor.

İnşaatına 1989’da başlanan ve İstanbul’un en değerli iş merkezlerinden olması planlanan Tat Towers’ın hikâyesi aslında tam bir yılan hikâyesi.

tat towers

Salih Tatlıcı tarafından İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan Zincirlikuyu’da inşa edilmesi üzerine planladığı bir proje olan Tat Towers’ın inşaatı neredeyse 20 yıl sürüyor.

Yani daha başlangıçta bile yılan hikâyesine dönen bu dev binaların inşaatı sürekli çeşitli sebeplerle uzuyor.

1989 yılında inşaata başlansa da Tat Towers’ın tamamlanması 2008 yılını buluyor.

Ancak 2009 yılında Salih Tatlıcı’nın vefat etmesi işleri daha da karmaşık hâle getiriyor.

TAT TOWERS

Çünkü Salih Tatlıcı’nın ölümü ardından ortaya çıkan miras meselesi kardeşler arasında hâlâ daha sürmekte olan büyük bir miras kavgasının fitilini ateşlemişti.

Tatlıcı'nın ilk eşinden olan çocukları ve torunlarıyla ikinci eşinden olan oğlu arasında süregelen miras kavgaları Tat Towers'ın kapılarının açılmasına engel oldu.

Bu kavgalar ve yargısal süreçler, binanın yıllarca boş kalmasına neden oldu.

Taraflar arasında süren davalarda, iki tarafın da birbirinin tezlerini çürütmek adına istedikleri raporlar ve sundukları belgeler davayı içinden çıkılmaz hâle getirerek binanın kiralanmasını veya kullanılmasını engelledi.

Başka bir deyişle, çok değerli bir iş merkezi olan Tat Towers’ı İstanbul’un silüetinde yükselen bir hayalete dönüştürdü.

Şirketlerle ilgili diğer içeriklerimiz:

 

3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0