Japonya'da Bir Oyuncu, Oyunlarda Kaybedip Durduğu İçin Nintendo'ya Ölüm Tehditleri Gönderdi

4
0
0
0
0
Japonya'da oyunlarda sürekli başarısız olduğu için sinirlenen bir adam Nintendo'ya ölüm tehditleri gönderdi. Japon oyuncu para ve hapis cezası aldı.

Herkes her oyunu beceremeyebilir, böyle bir durumda bazen durup "Yahu ben yapamıyorum, bu oyunu beceremiyorum" demek çok daha sağlıklı olabilir. Japonya'da 27 yaşındaki bir oyuncu ise hıncını oyunları geliştiren Nintendo'dan çıkarmak için ölüm tehditleri gönderdi. Bu yüzden de yüklü bir para cezasına çarptırılıp hapse atıldı. 

Mahkeme kayıtlarına göre bu oyuncu, Nintendo oyunlarında üst üste kaybettiği için sinirlenerek böyle bir harekette bulundu. Öte yandan oyuncuyu böylesine sinirlendiren oyunun hangisi olduğu açıklanmadı. Takemi Kazama adlı oyuncunun üst üste 39 defa tehdit mesajları gönderdiği ifade edildi. 

Seyirciler de tehdit edilmiş

Nintendo tehdit

Tehdit mesajlarında çok sayıda hakaret göze çarparken Kazama son olarak oyunla ilgili herkesi öldüreceğini, seyirciler ile ilgili olaylara dikkat etmelerini söyledi. Bu yüzden Nintendo, Splatoon 3 ve Mario Kart 8 Deluxe finallerinin tarihlerini değiştirmiş ve güvenlik önlemlerini arttırmıştı. 

Mahkemede suçunu itiraf eden Kazama, stres ve öfkeden dolayı böyle davrandığını açıkladı. Toplamda 700 milyon yen (yaklaşık 142,4 milyon TL) tazminat talep edilen adam 1 yıl hapis cezasına da çarptırıldı. Japonya daha önce de benzer tehditler ve hatta saldırılar ile karşı karşıya gelmişti. 

Kaynak : https://www.techtimes.com/articles/306174/20240628/japanese-man-sent-death-threats-nintendo-due-frustration-losing-games.htm
4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0