İçten yanmalı motorların, elektrikli güç aktarım mekanizmalarına göre eksik kaldığı nokta akıcılık ve sessizlik oluyor ki bu durum en lüks içten yanmalı motorlarda dahi değişiklik göstermiyor. İçten yanmalı motorların, ağır gelgitli parçaları ve itkisini oluşturmak için yaptığı dakikadaki binlerce ufak patlama hiçbir mühendislikle çözülemiyor.
Ancak elektronların tel spirallerindeki hareketi, görece daha sessiz gerçekleşiyor. Bu da elektrikli güç aktarım mekanizmalarını 1970 Rolls-Royce Silver Shadow gibi gösterişli klasik araçlar için biçilmiş kaftan haline getiriyor.
Klasik Rolls-Royce'a elektrikli güç aktarım mekanizması
Shift EV'deki uzmanlar, 1970 model Rolls-Royce Silver Shadow'a Tesla'nın güç aktarım mekanizmasını transfer ederek bu klasiğe yaşaması için yeni bir şans daha vermiş oldu. Carbuzz'da yer alan habere göre Efsanevi müzik sanatçısı Johnny Cash'ın 50 yaşındaki ve 209 bin km'deki aracının mekanik restorasyona ihtiyacı var.
Ancak Shift EV, bu pahalı uğraşın yerine 75 kW/sa bataryalı Tesla Model S'i aldı, temel bileşenlerine kadar ayırdı ve bu bileşenleri Rolls-Royce'a yerleştirdi. Aracın dışını ve kabinini olabildiği kadar orijinal halinde tutma çabası ise beraberinde ilginç çözümleri de getirdi.
Örneğin elektrikli otomobillerin orta konsollarını oluşturan tablet benzeri ana ekranlar gibi dijital ekranlar aracın bagajına yerleştirildi. Bu sayede klasik Rolls-Royce'un orta konsolu ve göstergelerinin kaldırılmasına gerek kalmadı. Bunun haricinde batarya paketine ev sahipliği yapan yuva, üst tarafta oluşan şişkinliği ortadan kaldırılmak için değiştirildi. Bu sayede orijinal Rolls-Royce'un altına düz bir şekilde yerleştirilmiş oldu. Yapılan bu değişikliklerle birlikte araca bir 209 bin km daha kazandırılmış oldu.