Apple Vision Pro'nun Toplam Kaç Adet Sattığı Belli Oldu

12
6
5
1
0
Apple Vision Pro'nun ön sipariş sürecinde kaç adet sattığı ortaya çıktı. Konuya aşina kaynaklara göre Apple'ın karma gerçeklik başlığı, beklentileri aşan bir ilgiyle karşı karşıya...

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın son dönemlerdeki en inovatif ürünlerinden bir tanesi olan Vision Pro, 19 Ocak'ta, sadece ABD'deki tüketiciler için ön siparişe açıldı. Beklentileri aşan ilgiyle karşılanan cihaz, 3.499 dolardan başlayan fiyatlarla tüketicilerle buluştu. Peki Apple Vision Pro, ön sipariş süresince kaç adet sattı?

Deneyimli bir Apple analisti olan Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada 160 ila 180 bin civarındaki satış rakamından bahsetmişti. Bugün gelen yeni bilgiler, Kuo'yu doğrular nitelikte. Hatta fazlası da var. Konuya aşina kaynaklara göre Apple, an itibarıyla 200 binden fazla Vision Pro satmış durumda. 

Apple, üretim hedefinin yarısını şimdiden sattı!

Apple Vision Pro kaç adet sattı

Sektör kaynaklarına göre Apple, ilk aşamada 500 bin adet civarında Vision Pro üretimi yapıp, bunu tüketicilere sunacak. Gelen bilgiler doğruysa Apple'ın üretim kapasitesini artırma yoluna gidebileceğini konuşabiliriz. Zira Apple Vision Pro, henüz ABD'deki Apple mağazalarına bile ulaşmadı. Pek çok tüketici, bu ürünü kanlı canlı görmeden satın alıyor.

Apple Vision Pro, oldukça kompleks bir ürün ve fiyatı açısından pek çok tüketiciyi aşıyor. Ancak paylaşılan veriler, imkânı olan tüketicilerin bu ürüne ilgi duyduğunu gözler önüne seriyor. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor ki Apple Vision Pro, henüz çok geniş kapsamda kullanabileceğiniz bir cihaz değil. Neticede YouTube ve Netflix gibi firmalar, bu cihaz için özel yazılım geliştirmeyeceklerini açıkladılar. Hatta Apple bile kendi uygulamalarının Vision Pro sürümlerini geliştirmedi...

Netflix, Apple Vision Pro için neden uygulama geliştirmediğini açıklamıştı:

Apple Vision Pro neler sunuyor?

Kaynak : https://www.macrumors.com/2024/01/29/apple-vision-pro-headset-sales/
12
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
5
1
0