Kararsızlığa Bir Son Verelim: Katı Sabunlar mı Daha İyi Temizliyor, Sıvı Sabunlar mı?

3
1
0
0
0
Gün içinde defalarca başvurduğumuz sabunların arasında ne gibi farklar olduğunu biliyor musunuz? Bunları öğrenerek katı sabunu mu yoksa sıvı sabunu mu tercih etmeniz gerektiğine karar verebilirsiniz!

Temizlik söz konusu olduğunda, hepimizin aklında genellikle aynı soru oluşur: Hangi sabun türü daha etkili? Sıvı sabunlar mı yoksa katı sabunlar mı? 

Her iki sabunun da kendine has avantajları bulunurken temizliğimiz için hangisini tercih etmemiz konusunda bir cevaba ulaşabiliriz.

İlk önce katı sabunu incelemekle başlayalım.

Katı sabunlar, cildimizin üstünde daha fazla sürtünme yaratarak “inatçı” dediğimiz kirlerin ve yağın ciltten daha etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlıyor. Ayrıca pH seviyeleri de genellikle yüksek olduğundan bazı mikropların ve bakterilerin öldürülmesinde daha etkili oluyor.

Öte yandan katı sabunların yüzeylerinde, özellikle nemli kaldığında ve temiz bir yüzeyde tutulmadığında bir süre sonra mikroorganizmalar birikebiliyor ancak sabun düzenli olarak durulanırsa ve kuru tutulursa problem ortadan kalkıyor.

Gelelim sıvı sabuna.

sıvı sabun

Sıvı sabunlar, genellikle pompalı şişelerde olduğundan tek kullanımlık olarak nitelendiriliyor ve bu açıdan hijyenik olarak avantajlı. Bunun yanı sıra bazı sıvı sabunlar antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan mikroorganizmaların ciltte birikmesinin önüne geçiyor. Ayrıca katı sabuna kıyasla fazla köpürmesi temizliği kolaylaştırabiliyor.

Sonuç ne o zaman? Katı sabun mu daha iyi sıvı mı?

sabun

Katı sabunlar fiziksel kirleri gidermede daha iyi olabilirken sıvı sabunlar daha hijyenik ve cilt dostu bir temizlik sunabiliyor. İdeal olan ise kullanım amacınıza en uygun sabunu seçmek diyebiliriz 

Yani mesela ellerinizin derinlemesine temizlenmesi gerekiyorsa katı sabun daha etkili olabilir ancak günlük kullanımda sıvı sabunlar tercih edilebilir.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0