Kediler Rüyalarında Neler Görürler? Hayır, Sadece Mamalarını Değil!

12
2
0
0
0
Uyku sırasında patilerini, bıyıklarını veya vücudunun herhangi bir bölgesini hareket eden bir kedi gördüğümüzde aklımıza tek bir soru gelir: Acaba rüyasında ne görüyor?

İnsanların rüyalarında ne gördüğüne dair iyi kötü bazı ipuçlarımız vardır. Ancak konu hayvanlara geldiğinde, bu noktadaki soru işaretleri oldukça fazladır.

Peki kediler, rüyalarında neler görür?

Uyku, kediler de dahil olmak üzere tüm canlılar için hayati bir zaman dilimidir.

kedi

Uyku sırasında bilinç ve fiziksel aktivitelerde azalmalar görülür. Uyku beyindeki; büyüme, onarım ve bilgi işlemede oldukça önemli bir rol oynar. Uyku sırasında beyin, anıları pekiştirir ve günün olaylarını işler.

Rüyalar genellikle hızlı göz hareketi, bir diğer adıyla REM uykusunun belirli bir aşamasında meydana gelir. Bu süreç, uyanıklığa çok benzeyen beyin aktivitesi ile karakterize edilir. İnsanlar ve diğer birçok hayvan gibi kediler de REM uykusu esnasında rüyalar görürler.

Bu sırada kedinizin ilginç hareketler sergilediğini fark edebilirsiniz. Bu durum, beynin aktif olarak rüyaları işlediğini ve zihinlerinde anlatılar yarattığını gösterir.

Kesin olarak bilinmese de kedilerin rüyalarında, günlük deneyimlerini düşlediği tahmin edilir.

kedi

Yemekler, oyun vakti, ailesi ve kedi arkadaşlarıyla olan etkileşimleri muhtemelen rüyalarında tekrarlanan temalardandır. Uyku sırasında yaptıkları seğirmeler ve çıkardıkları sesler de uyanıkken yaşadıkları deneyimleri beyinlerinde işledikleri manasına gelir.

Rüya görmenin kediler için önemli işlevleri vardır. Rüyalar, onların zihinsel olarak provalar yapmalarına olanak sağlar. Kediler, günlük aktivitelerini rüyalarında tekrarlayarak öğrenmeye ve hafızalarını korumaya katkı sağlayabilirler.

Ayrıca uyku sırasındaki kedinizin patileri veya bıyıkları seğiriyorsa, bu onun avlanma veya oyun içeren bir rüyanın içinde olduğunu gösterebilir. Yumuşak mırıltılar veya ilginç sesler de yapmaktan keyif aldıkları şeylerin rüyalarına girdiğine dair ipucu verebilir.  

Kaynaklar: Purina, SciShow

Kedilerle ilgili ilginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

12
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
0
0
0