Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Jahrein'e Yeni Bir Dava Daha: İşte Nedeni...

184
33
14
6
5
Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı, Jahrein hakkında yeni bir dava daha açacaklarını duyurdu. Yeni Davanın nedeni, Jahrein'in Twitter'daki son paylaşımları...

Sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç (Jahrein) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik giderek tırmanıyor. Geçtiğimiz saatlerde konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Jahrein'e yeni bir hakaret davası daha açacaklarını duyurdu. Yeni davanın nedeni, Jahrein'in Twitter'daki son paylaşımları

Jahrein'in Twitter'daki paylaşımından birkaç dakika sonra açıklama yapan Celal Çelik, oldukça sert ifadeler kullandı. Jahrein, "Densizliklerin hesabını mutlaka soracağız.." ifadesini kullanan Çelik'e cevap vermedi. En azından şimdilik.

İşte Jahrein'in Twitter'daki son paylaşımı:

Jahrein Twitter

Kemal Kılıçdaroğlu tarafı, bu açıklamalardan kaynaklı olarak yeni bir dava kararı aldı. Jahrein'in paylaşımına buradan ulaşılabilir.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı şöyle konuştu:

Saldırganlık ve hakaret yoluyla istediklerini elde edebileceğini ve insanları sindirebileceğini düşünen, eleştiri ve hakaret ayrımını yapamayan, gün geçtikçe bayağılaşan, hedef aldığı kişilere yönelik olarak yaptığı hakaret kapsamlı yakıştırmalar ile kendisini tasvir ettiğinin ayrımına varamayan Ahmet Sonuç (Jahrein) isimli kişi hakkında;

Bugünkü ahlaksız hakaretleri nedeniyle de derhal tazminat davası açacağız! Öncekilerde de olduğu üzere, elde edilecek tazminat miktarı öğrencilere burs olarak dağıtılmak üzere... Ayrıca, hakaret suçundan suç duyurusunda bulunacağız.. Densizliklerin hesabını mutlaka soracağız..

İş bu noktaya nasıl geldi?

Jahrein, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 3 ayrı tazminat davası açtığını duyurdu. 

Jahrein'in yaptığı paylaşımlar;

jahrein

jahrein

jahrein

Jahrein, Instagram Hikayeler'de açıklama yaptı

 

Jahrein’in açıklamasına göre Kılıçdaroğlu, bir davayı kendisine yönelik söylenen “leblebi kafalı ve demans hastası” ifadeleri nedeniyle açtı. 5 Temmuz’da mahkemeye yönlendirilen davalarda Jahrein’den 200 bin TL, 150 bin TL ve 50 bin TL'lik tazminat istendi. 

Ardından da Jahrein, Kılıçdaroğlu ile ortak yayınını paylaştığı için CHP'ye telif davası açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs 2021 tarihinde Jahrein ile Twitch üzerinden bir röportaj yapmıştı. Yapılan bu röportaj ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) resmi Youtube hesabı üzerinden yayındaydı. Kılıçdaroğlu'nun kendisine dava açmasının ardından Jahrein, karşılık olarak CHP'ye bu video için telif ihtarında bulundu. 

Jahrein, bu durumu “Videoya telif davası açtım dedem. 500 bin TL lazım acil. Şimdilik YouTube üzerinden telif hakkı ihtarı attım. Yasal prosedürü de avukatım bu hafta başlatmış olacak.” sözleriyle duyurdu.

184
33
14
6
5
Emoji İle Tepki Ver
184
33
14
6
5