Canlı Yayın Platformu Kick'in Erişim Engeli Kaldırıldı

26
5
3
2
1
Kumar kategorisindeki yayınlara Türkiye'den erişimi engellediğini açıklayan Kick'in erişim engeli kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Twitch rakibi canlı yayın platformu Kick'e erişim engeli getirildiğinden bahsetmiştik. Platforma erişim engeli getirten kurum, Milli Piyango İdaresi idi. 

Konuyla ilgili ilk açıklama dün, Kick'in MENA bölgesi partnerlik sorumlusu Trq tarafından yapılmıştı. Yapılan açıklamadan anladığımız, erişim engelinin nedeninin kumarla ilgili yayınlar olduğuydu. Kick ekibi, Türkiye'den yapılan girişler için kumar kategorisinin yasaklanacağını duyurmuştu. Platformdaki kumar kanalına Türkiye'den erişim engellendi.

GÜNCELLEME: Kick, erişime açıldı.

Kick'in ilk açıklaması şöyleydi:

BTK bizden kick'teki kumarla ilgili içerikleri kaldırmamız için bir istekte bulunmadı. Hiçbir uyarı yapmadan siteye erişimi engelledi. Kick olarak 24 saat içinde, BTK'nin isteğince sitemizdeki casino bölümünü Türkiye'den bağlanan kullanıcılar için yasaklayacağız.

Kick'ten yeni bir açıklama geldi:

"Kick olarak kumarla alakalı yayınları Türkiye’deki kullanıcılara yasakladık. Bundan sonra Türkiye’den Kick’e bağlandığınızda bu yayınlara ulaşamayacaksınız. Biz üstümüze düşeni yaptık. Kick’in BTK tarafından açılmasını bekliyoruz."

Neler yaşanmıştı?

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Kick'e inceleme başlatıldığı iddialarından bahsetmiştik. İbrahim Haskoloğlu tarafından gündeme getirilen iddia, popüler Kick yayıncısı Şükrü Şentürk tarafından yalanlanmıştı.

Ancak bu sabah, Haskoloğlu'nun iddiasını doğru çıktığını gösteren yeni bir gelişme yaşandı. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün, Kick için erişim engeli kararı aldırdığını öğrendik. Konuyla ilgili karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) site bilgisi sorgu ekranı üzerinden duyuruldu. Kullanıcılar, Kick'e erişemez olmuşlardı.

BTK'nin internet sitesinde paylaşılan karar şöyleydi:

Kick erişim engeli getirildi

kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.

Kick'e yönelik erişim engeli kararının nedeniyle ilgili resmî bir açıklama yapılmamıştı. Kick'ten gelen açıklama ile olayın iç yüzü az da olsa anlaşılmış oldu.

Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanması hâlinde sizleri yeniden bilgilendireceğiz.

Sürecin nasıl bu noktaya geldiğini merak ediyorsanız:

26
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
5
3
2
1