Koç ve Sabancı’nın Ezeli Rekabetinin Fitilini Ateşleyen İlk Olay: At Heykeli Savaşı!

7
1
1
0
0
Sabancı Holding ve Koç Holding’in ezeli rekabetini bilmeyen yok. Peki bu rekabet yalnızca iş dünyasında değil farklı alanlarda da kendini gösteriyor desek? Bu içerikte iki dev arasındaki ilk rekabet olan heykel açık arttırması olayından bahsedeceğiz.

Ülkemizin dev şirketlerinden Koç ve Sabancı Holding’in arasındaki tatlı rekabet herkesin dikkatini çekiyor.

İkilinin iş dünyasında birbirlerinin önüne geçmek için verdiği ticari rekabet bulundukları her alanda etkisini gösteriyor. Bu sefer ticari bir savaştan değil, Hacı Ömer Sabancı ile Vehbi Koç’un arasındaki ilk rekabet olan açık arttırma savaşından bahsedeceğiz.

Bir at heykeli Koç ve Sabancı’nın açık arttırmada kıyasıya rekabet etmesine sebep oluyor.

Atlı köşk'ün önünde sakıp sabancı

Koç ve Sabancı bir köşkün bahçesinde bulunan geyik ve at heykellerinin satışa çıkarıldığı bir açık arttırmaya katılıyor ve at figürlerine düşkün olduğu bilinen Hacı Ömer Sabancı hemen at heykelini gözüne kestiriyor.

1800’lü yıllarda Fransa’da yapıldığı bilinen bu gösterişli at heykeli yalnızca Sabancı’nın dikkatini çekmiyor tabii.

Vehbi Koç’da bu heykeli gözüne kestiriyor ve Sabancı’ya “Bak burada iki parça var. Sen geyiği al ben atı alayım.” diyor.

Ancak Sabancı kendisinin de atı sevdiğini belirterek bu teklifi reddediyor ve açık arttırmada olduklarını belirterek bir nevi “İyi olan kazansın!” diyor.

Böylelikle ikilinin at heykelini almak için sürekli fiyat arttırdığı o açık arttırma başlıyor!

divan otelin önündeki geyik heykeli

Âdeta kıyasıya bir rekabete dönen açık arttırma sonucunda, Sabancı çok yüksek bir fiyattan istediği at heykeline sahip oluyor.

At heykelini kaybeden Vehbi Koç, Hacı Ömer Sabancı’ya “Atı sen aldın. Açık arttırmadan çekil geyik heykelini de ben alayım.” diyor.

Ancak Sabancı bu teklifi reddediyor. At heykelini Vehbi Koç yüzünden pahalıya aldığı için “At için yarıştık. Bana pahalı aldırdın. Şimdi de yarışacağız ben de sana geyik heykelini pahalı aldıracağım.” diyerek yeni bir rekabet için kolları sıvıyor.

Geyik için de kıyasıya bir rekabet yaşanıyor ve bu sefer de Vehbi Koç geyik heykelini yüksek bir fiyattan satın alıyor.

Kıyasıya bir rekabetin ardından heykellerine kavuşuyorlar ve Koç, geyik heykelini Divan Otel’in önüne, Sabancı’ysa at heykelini şu anda Atlı Köşk olarak bilinen köşkünün önüne koyuyor…

Koç ve Sabancı ile ilgili diğer içeriklerimiz: 

7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Mitsubishi satın aldı yani RED firmasını.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Bu işte benim bildiğim kadarıyla görüntü kalitesi olarak zirveyi Alman markası olan ARRİ temsil ediyor, tabi pek çok marka var İMAX, Panavision,, Sony, Black Magic vs. ancak pazar payı olarak en büyüğü RED, pek çok meşhur filmi onunla çektiler, ancak bu filmin görüntüsü çok iyi dediğim tüm filmler de ARRİ nin imzası var, belki NİKON un satın almasıyla RED görüntü kalitesi olarak zirveyi ARRİ den alır, bilenler bilir Nikon fotoğraf kalitesi olarak en iyisi olsa da video olarak rakiplerinden geride kalıyor, belki bu sayede video kısmındaki boşluğu da giderir, hatta bildiğim kadarıyla büyük kamera üreticileri arasında cinecamera üretmeyen tek marka Nikon. Cinecamera apayrı bir sektör çünkü.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
arri daha sinematik görüntü sunar ama pahalı teknolojiyi geriden takip eder . red daha ucuz ve genç sinemacılar için daha ulaşılabilirdir .
1 yıl önce
alakası yok :D sinema sektörü tam olarak saçmalıktan ibaret, 10 senelik canon kameralara yazılımla 14 bit video yeteneği kazandırılabiliyor(kendim kullanıyorum). Fakat her ne hikmetse yeni nesil dahili olarak maksimum 10 bit (canonun bazı kameraları hariç) kayıt yapabiliyor. Hatta geçenlerde dediğim yazılımla alakalı gelişmeler oldu ve canon eos r'ın sınırlamaları olmazsa 16 bit 4k(fps değeri çok düşük sınırlamalardan kaynaklı) video kayıt edebileceği ortaya çıktı. Anlayacağınız sinema sektörü kafanızda o kadar büyütebileceğiniz bir sektör değil. Bu bit konusunda tek kendi başına adım atan firma nikon oldu. Fotoğraf serisi kameralarında bile 12 bit raw seçeneği sunabiliyor ha derseniz ki neden canon'u saymadın o firma da red ile anlaşmalı olduğu için 12 bit renk derinliğini kullanabiliyor. Anlayacağınız kameralardaki sınırlamalar olmasa "sinema kameraları"nın hiçbiri ayakta kalamaz. Fakat tüm firmalar aç gözlü olduğu için bağımsız yazılımcılar dışında 14 bit 16 bit olayını kullandırmıyorlar.