ABD'de Yapılan Mutasyon Araştırmasına Göre Koronavirüsün Bulaşıcılığı Arttı

25
5
3
2
2
ABD'de koronavirüsün mutasyonları üzerine yürütülen bir araştırmada, virüsün geçirdiği mutasyonlar sonucunda bulaşıcılığının artmış olabileceği düşünülüyor.

Koronavirüsü ile yapılan aşı çalışmaları ve çeşitli alanlardaki araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın birçok bölgesinden bilim insanları, koronavirüsün insanlar üzerindeki psikolojik etkilerinden ekonomik ve sosyal etkilerine kadar geniş alanlarda araştırmalar yapıyor. Bu yoğun araştırma süreci bazen ortaya çıkan komplo teorilerinin doğruluğu konusuna da yönelebiliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'de yapılan bir diğer araştırmaya göre de büyük bir kesimin savunduğu gibi, koronavirüs salgınının aslında yetkililer tarafından belirtilen tarihlerden çok önce 2019 yılının Ağustos ayında başlamış olabileceği sonucuna ulaşılmıştı.

Bugünlerde ABD'de bilim insanları koronavirüsünün geçirdiği mutasyonlar üzerine yeni bir araştırma yürütüyorlar. Söz konusu mutasyonların salgının seyri üzerindeki etkileri araştıran bilim insanları, bu mutasyonların koronavirüsünün bulaşıcılığını arttırmış olabileceğini belirtiyor. ABD'li araştırmacılara göre koronavirüs insan hücrelerini daha kolay ve hızlı enfekte edecek bir şekilde mutasyona uğruyor.

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün geçirdiği mutasyonları normal olarak değerlendirmişti:

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Scripps Araştırma Enstitüsü'ne bağlı araştırmacılar, koronavirüsünün yeni bir mutasyona uğradığını fakat bu mutasyonun küresel olarak salgının gidişatını değiştirecek düzeyde olup olmadığının bu yönde yapılacak çalışmaların ardından belirlenebileceğini belirttiler. Scripps Araştırma Enstitüsü'ne bağlı bilim insanları, koronavirüsünün insan hücreleri arasında bulaşıcılığının artmasıyla sonuçlanan bir mutasyon geçirmiş olması nedeniyle ABD ve Latin Amerika'da çok yüksek sayıda COVID-19 vakası görülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de çalışmalar yapıyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü de daha önce koronavirüsünün geçirdiği mutasyonlarla ilgili yaptıkları açıklamada, virüsün şu zamana kadar geçirdiği mutasyonların normal olduğunu, bu mutasyonların koronavirüsün bulaşıcılığını arttırdığına veya virüsü daha ölümcül bir hâle getirdiğine yönelik henüz ellerinde bir veri bulunmadığını söylemişti. Şu an yürütülen mutasyon araştırmalarının, ihtiyaç duyulan veriyi bilim dünyasına sağlayacağı ve bu sayede virüsün gidişatına göre gerekli önlemlerin daha erken alınmasının mümkün olacağı düşünülüyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202006131042244070-abdde-mutasyon-arastirmasi-virusun-bulasiciligi-artmis-olabilir/
25
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
25
5
3
2
2
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
4 yıl önce
olllleyyyy
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Nasıl bu kadar hızlı mutasyon geçiriyor. Sonunda bilinçlenip insana dönüşmek istemesin. Bunun için de aracı olarak bizi seçerse. Welcome to Zombieland.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Hergün mutasyon geçiriyor,tüm virüsler her zaman mutasyon geçirir normal bu
for_trump_2020
4 yıl önce
-mutasyon nedir-

Virüs: "Lan insana girince 4-5 günde öldürüyorum ama insan olmadan da yaşayamam bari öldürmekten vazgeçeyim ki insan vücudunda dolaşmaya devam edeyim hatta beni hiç fark etmesinler gizlice çaktırmadan takılayım gideyim ben böylece beni sıradan algılayıp beni yok etmeye çalışmazlar ben de sonsuza kadar insanlar arasında takılırım herkes mutlu olur..."

-mutasyon nedir-
Yanıtla
-6
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
4 yıl önce
Bu doğru ve ironi de barındıran yazıya ve yorumlara dislike veren zihniyet. Biyoloji dersi esnasında pubg mı candy crash mı oynuyorsunuz acaba. Ama geç değil sizin için internette de yeterli bilgi bulabilirsiniz. Bakmaya lütfederseniz elbette.
4 yıl önce
güzel bir yorumlama ama eksik.Şöyleki arkadaşlar mutasyon:

virüs hücresi kendini kopyalarken kendi isteği dışında kopyaladığı gen diziliminde hata meydana gelir ve oluşturduğu yeni virüs hücresi kendinden farklıdır, mutasyon işte budur.Bunun en önemli örneği İspanyol Gribidir öyleki aşısı bulunamamıştır,çünkü her insandaki virüs başkasına geçerken mutasyona uğramış ve aşıyı mümkün kılmamıştır.
for_trump_2020
4 yıl önce
Knk virus mutasyona uğrayınca ölümcüllüğü artınca napacaz? Virus ün glitchi gibi düşün. Ve, virüslerin canlı bir varlık olup olmadığı bile hala tartışılır. Yani onun öğle düşünmesi diye bişey yok. Hata ya uğruyo, virüsün kendisinin kararıyla ilgisi yok.
4 yıl önce
Konuyu bildiğiniz anlaşılıyor. Ancak olayın idrakinde olmayanlar eksiyi yapıştırmış:)
-1
for_trump_2020
4 yıl önce
adama dislike vermişsiniz de virüslerin mantığı tutunduğu hücreyi öldürmek değil onunla yaşamaya alışmak üzerine kuruludur öldürdüğü kadar kendiside ölüyor hayatta kalma mücadelesinden başka birşey değil mikroskobik boyutta
-1
4 yıl önce
Tmm.
-1