Koşarken Neden Farkında Olmadan Kollarımızı Büküyoruz? Bükmeseydik Birçok Şey Farklı Olurdu!

1
0
0
0
0
Koşmaya başladığımız anda kollarımızı göğüs hizasında büküyoruz. Daha önce nedenini merak etmiş olabileceğiniz bu hareketi yapmamızın ardında birkaç farklı faktör var.

Ekstra bir problem olmadığı sürece her insan, koşarken kollarını göğsüne doğru büküyor. Ancak kaçımız bu hareketi ve sebebini düşünüyor?

Kollarımızı bükmemizin, öğrenince çok mantıklı bulacağınız sebeplerini birer birer açıklayalım.

Ana nedenler, dengeyi ve enerji verimliliğini artırmak.

Koşarken bacaklarımız hızlı bir şekilde hareket ettiğinden vücudumuzun ağırlık merkezi devamlı olarak değişiyor. Kollarımızı büktüğümüzde ise denge sağlanarak stabil bir şekilde hareket edebiliyoruz.

Ayrıca koşarken kollarımızı düz tuttuğumuzda kol ve omuz kaslarımız gereksiz yere çalışmaya devam ediyor. Kollarımızı büktüğümüzde ise vücudun doğal hareketine ayak uydurup enerji kaybını azaltıyor. Böylece hem az yoruluyoruz hem de enerji tasarrufu yaparak koşabiliyoruz. 

Hız kazanmamızın yanı sıra kas yorgunluğunu da azaltıyor.

koşmak

Kollarımızın ileri-geri hareketi, koşarken bacaklarımızın hareketiyle uyum sağlayarak hızı artırıyor. Bükülmüş kollar, bacakların ileri itme gücünü destekliyor ve daha hızlı koşabiliyoruz.

Bir de kollarınız düz bir şekilde koştuğunuzu hayal edin. Kol ve omuz kaslarınız hep gergin kalacağından kaslar çok daha çabuk yorulurdu. Büktüğümüzde ise kasların pozisyonu rahatlıyor.

Kaynaklar: Live Science, Scimex

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0