Geçmişte yalnızca birini aramak için kullandığımız telefonlar, bugün belki de onlarca aletin yapabildiği işi tek başına halledebiliyor. Teknolojinin gelişimiyle birçok farklı fonksiyon kazanan telefonların bu değişimi, başka teknolojik ürünlerin gelişimine de ilham kaynağı olabiliyor.
Hem akıllı bileklik hem de kulaklık pazarında kullanıcıya sayısız ürün seçeneği sunulurken kullanıcıların hangisini seçsem sorusuna "İki ürün almak yerine bunu alın" demeyi tercih eden üreticiler, bazı teknolojik ürünlerin fonksiyonlarını birleştirip tek bir ürünle karşımıza çıkabiliyor. Webtekno olarak biz de bu ürünlerden bazılarını sizler için inceliyor ve alıp almama konusunda fikir sahibi olmanıza katkı sağlamak istiyoruz. Bugünkü içeriğimizin konuğu, başlıktan da anlayacağınız üzere içine kulaklık koyup şarj edebileceğiniz akıllı bileklik.
Kablosuz kulaklıkla akıllı bileklik fikrini birleştiren ilginç ürün: M1
Teknolojik ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasıyla taşımak zorunda olduğumuz şeylerin de sayısı giderek artıyor. Bu tarz birleşim hamleleriyle iki ürünü bir arada sunma fikrini ortaya atan üreticiler, tüketicileri mutlu edebiliyor. Görselden de görebileceğiniz bu akıllı bileklik, içerisinde iki kablosuz kulaklık bulunduruyor ve bu kablosuz kulaklıklar, akıllı saat sayesinde şarj olabiliyor.
Ürünün ne yazık ki bir markası bulunmuyor fakat kutusunda model ismi olarak M1 yazdığını belirtebiliriz. Aslında fikir olarak oldukça mantıklı görünen bu konsept, gerçekte belirtildiği kadar iyi çalışmıyor diyebiliriz. Bu noktada cihaz hakkındaki deneyimlerimize alt başlıklar hâlinde değinelim.
Kulaklık deneyimi: 'Kulaklıkların kalitesinden bahsetmek isterdik ancak ortada çok büyük bir kalite yok'
Böyle bir ürün satın almanız durumunda ilk bakacağınız şey elbette kulaklıkların ses kalitesi olacaktır ancak bu noktada beklentinizi düşük tutmanızda fayda var. Bu kablosuz kulaklıklar; ses seviyesinin düşük olması ve dışarıdaki sesleri yalıtamaması gibi sebeplerden dolayı istediğiniz performansı veremeyebilir.
Kulaklıkların üzerinde dokunmatik panel bulunması ve bu panele dokunduğunuzda 'Video Oynatma/Duraklatma', 'Google Asistan'ı Başlatma' gibi fonksiyonları kullanabiliyor olmanızsa bu kulaklığın artılarından bazıları. Ürün hakkında hem kutuda hem de internet ortamında yeterli bilgi bulunmamasından dolayı kulaklıkların batarya kapasitesine ne yazık ki değinemiyoruz fakat saatin tamamında 110 mAh'lik bir bataryanın olduğunu belirtelim.
Akıllı saat deneyimi: 'Tam verimle çalıştığını söyleyemeyiz'
Standart Bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonunuza bağlayabildiğiniz bu akıllı saatin üzerinde tek bir tuş bulunuyor. Bu tuşla arayüz geçişlerini yapabildiğiniz ön paneldeki ekranın dokunmatik olmadığını belirtelim. Saat, adım sayar, kalori takibi, kalp ritmi ve tansiyon ölçme gibi fonksiyonları bulunan akıllı saati, telefonunuzda KakaFit isimli uygulamayla kullanabiliyorsunuz.
IPX4 sertifikası bulunan akıllı saatte kullanıcılara terleme ve su sıçramalarına karşı dayanıklılık vadediliyor. Bu da ürünün spor ya da yürüyüş yaparken kullanılmasını mümkün kılıyor. Akıllı telefonunuza gelen bildirimleri anlık olarak ekrana taşıyan bu akıllı saatin WhatsApp, Instagram, Twitter, Facebook gibi bazı uygulamalarla uyumlu çalıştığını da ekleyelim.
Fiyat ve sonuç:
Ülkemizde 300 TL civarında bulunabilen bu akıllı bilekliği Çin'den getirtmek isterseniz de 180 TL'lik bir fiyat etiketiyle karşılaşacağınızı belirtelim. Tabii bu fiyatta hem vergi hem de kurdan dolayı değişiklik olabileceğini de ekleyelim.
Genel olarak baktığımızda fikir olarak yenilikçi bir ürün olduğunu söylesek yanlış olmaz fakat ürünün pratikte bazı sorunları olduğunu ifade edelim. Siz de böyle bir ürün satın almayı düşünüyorsanız içeriğimizdeki detaylara göre fikrinize yön verebilirsiniz.
İçine kulaklık koyup şarj edebileceğiniz akıllı bilekliği incelediğimiz içeriğimizin sonuna geldik. Siz de kendi fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için sitemizi ve YouTube kanalımızı takipte kalın.