Küresel Isınmaya Karşı "Çizgi Filmde mi Gördünüz?" Dedirten Fikir: Ay Tozu Uzaya Fırlatılıp Güneş Işınları Engellenecek

8
1
1
0
0
Bilim insanları, küresel ısınmaya karşı bir garip çözüm önerisinde bulundu. Ay tozunun uzaya yerleştirilmesiyle Güneş ışınlarının engellenebileceği açıklandı.

Geçmişte yarını düşünmeden yaptığımız pek çok hareketin sonucu olan küresel ısınma, artık somut bir şekilde kendisini hissettiriyor ve hayatımızı olumsuz etkiliyor. Bilim dünyası bu soruna karşı bir çözüm arayışında olmaya devam ederken kulağa pek de hoş gelmeyen bir çözüm de ortaya atıldı.

PLOS Climate dergisinde yayımlanan yeni araştırma, üç bilim insanının çılgın fikrine yer verdi. Bilim insanları, Dünya’yı kavurucu Güneş ışınlarından korumak için uzaya toz parçacıkları koymayı önerdi. Bu toz parçacıklarının bir kaynağı ise Ay.

Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

güneş

Ekip, aslında küresel ısınmaya bir çözüm arayışında değildi. Yalnızca 1645-1715 yılları arasında gerçekleşen ‘Maunder Minimum’ olayını taklit edecek bir senaryo oluşturmak istiyorlardı.

Maunder Minimum, Güneş lekelerinin en az seviyede görüldüğü anormal bir dönem idi. Güneş’te oluşan anormallik ile Dünya’da “Küçük Buz Çağı” yaşanmıştı.

Bu senaryoyu yeniden oluşturmak için buldukları yeni yol ise Güneş ışınlarının Dünya’ya gelmesini yapay bir şekilde engellemekti. Bilim insanlarının bulduğu engel çözümlerden biri de Ay tozlarını uzaya toz yerleştirmek idi. Tabii bu tozların nasıl oluşturulacağı, hayal gücünüze kalmış durumda.

l1

En iyi konum, Dünya yörüngesinin merkezinden 1,4 milyon kilometre uzakta bulunan L1 noktası olarak belirlendi. Bu noktada uzaydaki objeler, Güneş ve Dünya kütleçekiminin arasında sabit bir noktada kalıyorlardı.

Tabii bu ve benzeri senaryoların gerçek hayatta uygulanması günümüzde fazlasıyla imkânsız. Fakat kim bilir, belki de tüm dünya bir gün acil durumda camı kırmaya kalkışabilir…

Kaynak : https://www.cnet.com/science/space/bold-plan-to-dim-the-sun-by-blasting-moon-dust-into-space-could-help-cool-earth/
8
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
0
0