LEGO, Meteor Tozlarından Parçalar Üretti: İşin Aslı Çok Başka

8
3
0
0
0
LEGO ile Avrupa Uzay Ajansı arasında bir iş birliği gerçekleştirildi. Bu iş birliği kapsamında meteor tozlarından LEGO parçaları üretildi. Bu iş birliği, arka planda önemli bir amaca hizmet ediyor.

LEGO ile Avrupa Uzay Ajansı (ESA) arasında dikkat çekici bir iş birliğine imza atıldı. Bu iş birliği kapsamında da meteor tozlarından özel LEGO parçaları üretildi. Üretilen parçalar henüz seri üretim aracılığıyla satışa sunulmadı ancak LEGO'nun bazı mağazalarında sergileniyorlar.

LEGO ile ESA arasındaki iş birliği, dışarıdan bakınca bir reklam çalışmasıymış gibi görünüyor. Ancak işin aslı çok başka. Aslında bu iş birliği ile Ay'da inşa edilmesi planlanan yapıların nasıl oluşturulabileceği anlaşılmış oldu. Yapılan planlamalara göre astronotlar, gelecekte Ay tozunu kullanarak Ay'da bir koloni oluşturacaklar. 

Meteor tozlarından oluşturulan LEGO parçaları böyle görünüyor

LEGO meteor tozu

ESA, bu iş birliği kapsamında daha önce bulunan bir meteoru öğüttü ve oldukça ince parçalara ayırdı. LEGO da bu parçaları bir karışıma dönüştürdü ve 3 boyutlu yazıcılar ile küçük tuğlalar hâline getirdi. Elde edilen sonuç ise aslında gayet yeterliydi. Böylelikle geleceğe yönelik Ay kolonisi planları için önemli bir adım atılmış oldu.

LEGO tarafından yapılan açıklamaya göre meteor tozu ile üretilmiş parçalar, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Danimarka, İspanya, Fransa, Hollanda ve Avustralya'daki LEGO mağazalarında sergilenecek. Meraklılar, 20 Eylül 2024 tarihine kadar bu ilginç LEGO parçalarını ziyaret edebilecekler.

Kaynak : https://www.lego.com/en-us/space/article/lego-space-bricks-moon?icmp=TH-SHH-XL-themes_space_about_hb_spacebricks-TH-NO-Y0514P9KEG&CMP=AFC-AffiliateEU-TnL5HPStwNw-2116208-1536590-10
8
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
0
0
0