Linkedln, Bu Kez Oyun Dünyasına Girdi: Günde 1 Kez Oynanabilen 3 Oyun Eklendi

3
0
0
0
0
Profesyonel ağ platformu LinkedIn'e kelime tabanlı üç oyun eklendi. Bu oyunları günde yalnızca 1 defa oynamak mümkün oluyor.

İş ve çalışan aramak, profesyonel ağ kurmak ve kariyer tavsiyesi almak/vermek isteyenlerin vazgeçilmez platformu olan LinkedIn'e oyunlar eklendi. Bu oyunlar şimdilik İngilizce olarak oynanabiliyorlar. Oyun seven profesyoneller, her bir oyunu günde 1 defa oynama şansına sahip. Elbette bu puanları başkalarının puanları ile karşılaştırabiliyoruz. 

LinkedIn bu oyunları "zihin egzersizi" olarak nitelendiriyor. LinkedIn Başkan Yardımcısı ve Baş Editörü Dan Roth, ilk çapraz bulmacalardan ilham aldıklarını ifade ederken, "Bu oyunlar sadece oynanmaları için tasarlanmadı. Oyun dünyasına oyun dünyasına girmiş olmak için girmedik. Oyunların farklı düşünmenizi ve ağınızla iletişim kurmanızı sağlayacağını düşündük." ifadelerini kullandı. 

LinkedIn oyunları nasıl oynanır?

linkedin

Oyunlara erişmek için linkedin.com/games/ adresine gitmek yeterli oluyor. Burada karşımıza üç oyun çıkıyor. Bu oyunlardan ilki olan Pinpoint, bize verdiği kelimelerden kategori tahmin etmemizi istiyor. Crossclimb ise sözcüklerden bir harf değiştirerek ilerlediğimiz bir oyun. Queens ise mayın tarlası ile sudoku arası bir oyun, her renkte ve her satırda ve sütunda bir taç koymaya çalışıyoruz. 

Oyunlardaki yüksek puanlarımızı arkadaşlarımızla paylaşabildiğimiz gibi oyun sistemi bir de oyuna düzenli girip girmediğimizi gösteriyor. Böylece serilerini devam ettirmek isteyen oyuncuların özelliği daha sık kullanması amaçlanıyor. 

Daha önce The New York Times da benzer oyunlar içeren bir oyun uygulaması geliştirmişti. LinkedIn'in ise ayrı bir uygulama çıkarma amacı bulunmuyor. 

Kaynak : https://www.engadget.com/linkedin-now-has-wordle-style-games-you-can-play-every-day-133035046.html
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0
Yorumlar(8)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
5 yıl önce
Android yüklü telefonlara Googlenin önyüklü gelmesi Tekel Politikası oluşturmaktır. Bu bile Googleye Tekel suçlarından ceza almasına yeterli.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
Saçmalık, 7 yıldır rekabetin hat safhada olduğu sektörlerde arama motoru optimizasyon uzmanlığı yapıyorum, Google'ın Çek başarısının geç gelmesinin nedeni google algoritmasının çalışma mantığıyla Çek dilinin söz diziliminin çok farklı çalışıyor olması.

Google'ın sıralama algoritması diğer dillere kolaylıkla adapte edilebilirken çek diline özel bir çalışma yapılması gerekiyordu ve beklenen zaman gelinceye kadar da konuyla ilgili bir atılım yapılma ihtiyacı hissedilmedi. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de yine Google'ın doğrudan çek özelinde bir çalışma başlatmaya çabalamasındansa yapacağı çeşitli ortaklıklar neticesinde bu görevi başkalarına devredebilecek olmasıydı. Örneğin Apple'a sadece varsayılan arama motoru olabilmek için ödediği devasa miktardaki para buna örnek, bing ile ya da türevi bir arama motoru ile rekabet edip iş gücünü verimsiz kullanmak yerine basit bir matematikle sorunu çözmeye gitti.

Özetle Türkçe dili ile yaptığınız aramanın neticesinde ortaya çıkan kalite ile ingilizce dilinde yaptığınız aramanın neticesinde ortaya çıkan kalite arasında dağlar kadar fark var. Merak edenler konuyla ilgili yapılan son güncellemelerden birisi olan 'Google BERT update' güncellemesini araştırabilir.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
Çekya değil Hala resmi adı Çek Cumhuriyetidir.Düzeltilmesini talep ediyorum.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
kimse mynet'in o zamanki üstünlüğünden bahsetmiyor. 2000'ler gibi google türkiye'ye geldiğinde seznam gibi yerel olarak mynet'in de üstün olduğunu gördü ve satın alma teklifinde bulundu. maalesef mynet gelen paraya danamayarak arama algoritmasını tekrar arama motoru kurmama şartı -nı da kabul ederek sattı. belki bizim de seznam gibi şirketimiz olacaktı. şimdi yaani hikayeleri ile uğraşıyoruz ama az kullanılıyor olsa da alternatifin olması iyid.r
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
seznam, baidu, naver, ddg, yandex gibi arama motorlarının yüzü suyu hürmetine dönüyor bu dünya .
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
En iyisi Yandex. Eğer özelliklerini araştırırsanız bana katılırdınız. Mesela;
Turbo modu
Protect Aktif Koruması
Verileri şifrelemesi
Android'de bile uzantıları destekler
Sınırsız orijinal kalitede fotoğraf yedekleme
En doğru ve en iyi harita ( bunu anlatmama bile gerek yok. Yandex= Haritanın kralı)
Enerji tasarrufu
Görsel arama- fotoğrafı çek aynısını bul. Hatta bir insanın fotoğrafını bile aratabilirsin.
İnternetin lüksü Yandex'te. Sen neredesin?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
5 yıl önce
Yandex in reklamları yükleme dayatmaları olmasa şimdiye kadar kullanırdım reklamdan bıktırdılar zorla yüklettiler defalarca sildim sırf bu yüzden sanırım hiç kullanmayacağım aslında harita uygulaması bir dönem google Maps den iyiydi Google son güncelleme ile durumu düzeltti
5 yıl önce
32 bit sürüm olması kötü mü yani? Daha iyi. Senin anlayacağını sanmıyorum.
5 yıl önce
Masaüstü tarayıcısında 32-Bit süürm dayatan, Chromium alt yapısını kullanan kötü tarayıcı. Arama motoru ise Türkiye sonuçlarında halen, İngilizce metinler veriyor.
5 yıl önce
bu nasıl bir reklam
5 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Yandex, tarayıcı olsun arama motoru olsun harita olsun hepsinde en iyisi.
xnicat
5 yıl önce
Çıkarılacak ders: eğer sadece kendi kabuğunuzda kalırsanız, dünyaya açılmazsanız, zaten lider benim söyleyerek gelişmeye devam etmezseniz sonunuz seznam gibi olur. :) Çoğu kişi yahoo'nu google çakması sanar, ama yahoo googladan daha önce kuruldu. Google'dan önce yüzlerce diger arama motorları zaten vardı. İyi bir fikir ve iyi bir ürün başarının sadece %10'i. %90'i yönetmek ve devam etmek
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
5 yıl önce
Yandex'i kötüleyen arkadaş hiç kullanmamış sanırım ya da kullanmış ve anlamadığı için yahut hemen sıkıldığı için silmiştir.
-1
5 yıl önce
Google Adamdır ve En zeki şirkettir. Yandex yaho bing Zart Zurt vesaire diyenlere acıyorum sadece!
-3
xnicat
5 yıl önce
2000 yılında internette kullandığım tek site Yahoo! idi :)))) yani internete bağlanınca internetin bağlı olup olmadığını bile yahoo.com a girerek kontrol ederdik :)))) o sıralar Türk kullanıcılar mynet'i tercih ederlerdi ama arama motorlarının babası Yahoo idi... Google ilk çıktığında Yahoo'nun çakması derdik . şimdi Yahoo'yu resmen bitirdi :))) Bing Microsoft'un ölü yatımı. ondan bi cacık olmaz. Yandex ise birebir Google'un yolundan gidiyor.. aynı hizmetleri çıkarıyor benzer iş planını uyguluyor ve gelecek vadediyor yani işini biliyor.. Google'ın dünyada tekel olmasını hiç kimse istemez, muhakkak alternatifi olmalı ki kullanıcılara kelek yaptığında kullanmama lüksümüz olsun.. Arama sonuçlarında Yandex hala kötü olsa da Google gibi korsan veya illegal içerikle çok ağır sansür uygulamıyor ve arama sonuçlarında bulabiliyorsunuz. Diğer tarayıcı, harita, disk gibi uygulamaları da en az Google'unkiler kadar tatmin edici.
5 yıl önce
Yahoo amerikan kafasından çıkmadığı için, şu anda bu kadar batık durumda. Global oynamazsan asla Google ile yarışamazsın. Yarıştığını sanan Yandex ve Bing bizim ülkemizdeki arama sonuçlarındaki değerler hep yabancı dilde.
5 yıl önce
Google Android sayesinde bir yerlere gelebilmiş bir şirket eğer ellerinde Android olmasaydı basittsiz Google belini hiçbir şekilde doğrultamazdı ama işte öldürmeyen allah öldürmüyor bunların başına da talih kuşu kondu. Yahoo Google'ı tükürüğünde boğardı yoksa.
5 yıl önce
Senin sirketin var mi?
-1
5 yıl önce
Darısı tüm dünyanın başına bing, duckduckgo, yandex, ecosia, yahoo aklıma gelenler
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
5 yıl önce
İnternetin sadece Google'dan ibaret olduğunu sanan arkadaş senin için üzülüyorum.
5 yıl önce
Islak rüyalarınız.......... Google demek Internet demek NOKTA "."
-1