Lise Öğrencilerinin 3 Haftada Birleştirdiği Uçak, İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

25
2
1
0
0
Güney Afrika'da bulunan bir vakıf, öğrencileri teşvik etmek amacıyla ilginç bir projeyi hayata geçirdi. Lise öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir grup, Sling 4 tipi bir uçağı birleştirdi. 3 hafta gibi kısa bir sürede birleştirilen uçak, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Pilot lisansı olan 17 yaşındaki bir öğrenci tarafından kullanılan uçak, Afrika kıtasının büyük bir bölümünü dolaştıktan sonra evine dönecek.

Güney Afrika'da gençlerin girişimcilik ruhunu canlandırmak isteyen U Dream Global isimli bir vakfın öncülüğünde bir uçak, Afrika Kıtası'nda bulunan lise öğrencileri tarafından sadece 3 hafta içerisinde birleştirildi. Kıtada yaşayan bin kadar öğrencinin yaptığı başvuruların arasından seçilen bir ekip tarafından birleştirilen uçak, uzun bir uçuş serüveninin ilk etabını başarılı bir şekilde tamamladı. Güney Afrika'dan kalkan ve pilotluk lisansı olan 17 yaşındaki Megan Werner isimli bir öğrenci tarafından kullanılan uçak, ilk durağı olan Namibya'ya indi.

Airplane Factory isimli bir şirket tarafından üretilen Sling 4 tipi uçağın birleştirilmesi için başvuru yapan öğrenciler arasından 20 kişi seçildi. Uçağın montaj çalışmaları sırasında öğrencilere, uçak mühendisleri de eşlik etti. Uçağın motor ve elektronik aksamı ise yine mühendisler tarafından kuruldu. Airplane Factory, bu uçakların ortalama olarak üç bin saatte birleştirilebildiğini ifade ederek, öğrencilerin çok ciddi bir performans sergilediklerini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan pilot lisanslı Megan Werner, babasının da pilot olduğunu ifade etti ve havacılığın kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi. Bir yandan pilotluk lisansı için çalıştığını söyleyen Werner, diğer yandan da eğitimine devam ettiğini, bu ikisinin kendisini zorladığını ancak başarılı olduğunu açıkladı.

Uçağın parçalarını birleştiren ekipte yer alan 15 yaşındaki Agnes Keamogetswe Seemela ise kendisinin uçağın gövde bölümünün montajı için çalıştığını ve bu uçağın kendisi için çok büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Yaptıkları şeye en başından beri inandığını söyleyen Seemala, bu uçakla gurur duyduğunu ve uçakla arasında bir bağ oluştuğunu, uçağı kendi çocuğuymuş gibi gördüğünü ifade etti. 

Tam dolu deposuyla 6.5 saat havada kalabilen Sling 4 tipi uçağın yeni adresi Zimbabve olacak. Buradan sonra Alavi, Tanzanya, Kenya, Etiyopya ve Eritrea'ya gidecek olan öğrenciler, gidiş yolculuklarını Kahire'de tamamlayacaklar. Dönüş seferinde ise Uganda, Ruanda, Zambiya ve Botsvana'ya uğrayacak olan öğrenciler, son durak olarak da evlerine dönecekler. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48660356
25
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
2
1
0
0