Mafia Serisi Hakkında Oyuna Tekrardan Başlamayı İstetecek, Çok Bilinmeyen 6 Gerçek

17
3
2
1
1
İlk oyunu tam 22 yıl önce piyasaya sürülen Mafia Serisi, oyun severlerin gözünde efsaneleşmiş yapımlardan biri. Gelin şimdi Mafia Serisi’nin kendine hayran bırakan o atmosferini yeniden hatırlayalım…

Mafya teması, yıllardır hem sinemanın hem de oyunların vazgeçilmezlerinden biri. Bunu temayı en başarılı işleyen oyunlardan biri de şüphesiz Mafia Serisi.

Gelin şimdi 2002’de piyasaya sürülen Mafia Serisi hakkında bazılarını yeni öğreneceğimiz bilgilere göz atalım ve Lost Heaven'a doğru bir yolculuğa çıkalım. 

Amacı GTA’ya rakip olmaktan çok oyunculara bir alternatif sunmaktı.

mafia 1 oyun

Mafia’nın piyasa sürüldüğü 2000’li yıllarda en büyük rakibi GTA Serisi’ydi ve oyun sürekli onunla karşılaştırılıyordu. Oyunun yapımcısı 2K Czech, GTA’ya doğrudan rakip olmaktan ziyade Mafia’yı geliştirerek aslında oyunculara daha sinematik ve hikâye odaklı bir deneyim sunmayı planlamıştı. 

Aslında bizleri bambaşka bir oyun bekliyormuş... (İyi ki olmamış)

mafia 1 oyun

İlk Mafia oyunu 'Mafia: The City of Lost Heaven’in' geliştirme aşamasına 1998’de başlandı ve bu süreç tam 4 yıl sürdü. Mafia, başlangıçta "CarChase 1930" adlı bir yarış oyunu olarak planlanmıştı ancak 2K Czech sonrasında bu oyuna bir hikâye eklemeye karar verdi ve ilk oyun bu şekilde doğdu.

İlk oyunun gelişim aşamasında yaşanan en büyük problem…

mafia 1 oyun

Yine ilk oyunun geliştirme aşamasında yapımcı ekibin yaşadığı en büyük problem 1930'ların atmosferini oyunda da yansıtmaya çalışmak olmuş. Döneme uygun kıyafetler, otomobiller ve hatta sokak tabelaları için uzun süren bir araştırma yapılmış. Oyunu bu kadar efsane yapan detaylardan birinin de o atmosferi olduğu düşünülünce bu pek şaşırmadığımız bir durum aslında…

Mafia III seslendirme konusunda arşa ulaşmış…

mafia 3 oyun

Hangar 13 tarafından geliştirilen ve 2016’da piyasaya sürülen Mafia III’te oyundaki karakterler için toplamda 65.000 satır diyalog kaydedilmiş. 

Araba sesleri ilginç bir şekilde kaydedilmiş. 

mafia 1 araba

2K Czech, Mafia 2’yi geliştirirken lisans sorunları yaşamamak için 1940'ların arabalarına çok benzeyen tasarımlar oluşturmuş. Ancak bu arabaların motor seslerini kaydetmek ekip için çok zorlayıcı olmuş. Bu nedenle yapımcı ekip, otomobil müzelerini ve koleksiyon sergilerini sık sık ziyaret etmişler. 

Peki siz Mafia'yı hiç oynadınız mı, oynadıysanız bu seri hakkında unutamadıklarınız neler? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın. 

Kaynaklar: 1, 2, 3

Vice City sokaklarını da tekrar hatırlamak için: 

 

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz:

17
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
2
1
1
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
Mitsubishi satın aldı yani RED firmasını.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Bu işte benim bildiğim kadarıyla görüntü kalitesi olarak zirveyi Alman markası olan ARRİ temsil ediyor, tabi pek çok marka var İMAX, Panavision,, Sony, Black Magic vs. ancak pazar payı olarak en büyüğü RED, pek çok meşhur filmi onunla çektiler, ancak bu filmin görüntüsü çok iyi dediğim tüm filmler de ARRİ nin imzası var, belki NİKON un satın almasıyla RED görüntü kalitesi olarak zirveyi ARRİ den alır, bilenler bilir Nikon fotoğraf kalitesi olarak en iyisi olsa da video olarak rakiplerinden geride kalıyor, belki bu sayede video kısmındaki boşluğu da giderir, hatta bildiğim kadarıyla büyük kamera üreticileri arasında cinecamera üretmeyen tek marka Nikon. Cinecamera apayrı bir sektör çünkü.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
arri daha sinematik görüntü sunar ama pahalı teknolojiyi geriden takip eder . red daha ucuz ve genç sinemacılar için daha ulaşılabilirdir .
1 yıl önce
alakası yok :D sinema sektörü tam olarak saçmalıktan ibaret, 10 senelik canon kameralara yazılımla 14 bit video yeteneği kazandırılabiliyor(kendim kullanıyorum). Fakat her ne hikmetse yeni nesil dahili olarak maksimum 10 bit (canonun bazı kameraları hariç) kayıt yapabiliyor. Hatta geçenlerde dediğim yazılımla alakalı gelişmeler oldu ve canon eos r'ın sınırlamaları olmazsa 16 bit 4k(fps değeri çok düşük sınırlamalardan kaynaklı) video kayıt edebileceği ortaya çıktı. Anlayacağınız sinema sektörü kafanızda o kadar büyütebileceğiniz bir sektör değil. Bu bit konusunda tek kendi başına adım atan firma nikon oldu. Fotoğraf serisi kameralarında bile 12 bit raw seçeneği sunabiliyor ha derseniz ki neden canon'u saymadın o firma da red ile anlaşmalı olduğu için 12 bit renk derinliğini kullanabiliyor. Anlayacağınız kameralardaki sınırlamalar olmasa "sinema kameraları"nın hiçbiri ayakta kalamaz. Fakat tüm firmalar aç gözlü olduğu için bağımsız yazılımcılar dışında 14 bit 16 bit olayını kullandırmıyorlar.