Mercedes Logosunun Pek Bilinmeyen Anlamı: Sadece Bir Yıldız Olduğunu Düşünüyorsanız Yanılıyorsunuz!

2
1
1
1
1
Dünyanın en meşhur otomobil markalarının logolarından birisi Mercedes-Benz’e ait. Bir yıldıza benzeyen bu eşsiz logo, aslında bir yıldızdan çok daha fazlasını anlatıyor.

Alman otomotiv devi Mercedes, akla lüks ve kalite ile geliyor. Peki bu prestijli markanın logosu sizce ne anlama geliyor olabilir?

Yalnızca bir yıldız olmadığı kesin!

Logodaki yıldız, üç küreyi de temsil ediyor.

Mercedes logo

Dünya otomotiv endüstrisinde en önde gelen markalardan olan Mercedes-Benz, mühendislik harikası, zarif tasarımlarıyla alanının en iyilerinden. 1909’da Alman mühendis Karl Benz tarafından tasarlanan logosunda bir yıldız görülüyor. Aslında bu yıldız, dünyayı temsil ediyor.

Logodaki üç küre ise hava, su ve toprak. Bir yıldızı andıran bu logonun ardında aslında bu üç elemente de hakimiyet sağlayan bir marka yatıyor. Çünkü Mercedes-Benz, sadece otomobil için değil; uçak ve her türlü donanma taşımacılığı için motor üretimi de yapıyor.

Havada, karada ve denizde en güçlü markaların başında geldiğini, Mercedes’in bu logosunun altında yatan derin anlamdan anlayabiliyoruz.

Not: Mercedes-Benz, 2014'te MTU markasını Rolls-Royce'a satsa da deniz ve havacılık sektörlerinden tamamen çekilmedi. Mercedes, MTU markası altında faaliyet göstermese de bu sektörlerde diğer teknolojik ve endüstriyel girişimleriyle varlığını sürdürmeye devam ediyor.

Şirketin kalite ve prestijine atıfta bulunmak için gümüş renk tercihi yapılmış.

Mercedes benz

Alman monarşisinin en sevdiği renklerden biri olan gümüş renginin, Mercedes-Benz logosunda da tercih edilmesinin tek bir sebebi var: Kaliteyi vurgulamak. Sade, minimalist ve kaliteli, sivri uçlu bir yıldıza benzeyen logoda denge unsuru da gözetilmiş.

Bunların dışında bazı kaynaklar, logodaki üçgeni “geçmiş, şimdi ve gelecek” olarak yorumluyor. Köklü geçmişine bağlı kalan Mercedes, sınıfında sürekli ilerleyerek bu atıfı da destekliyor olabilir.

Kaynaklar: Mercedes-Benz

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

2
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
1
1