Mercedes, Yatırımlarında Yeniden Benzinli Motorlara Odaklanıyor

5
2
1
0
0
Elektrikli otomobil planlarının "fazla iddialı" olduğunu söyleyen Mercedes, içten yanmalı motorlara yatırım yaptı.

Elektrikli otomobillere olan ilginin arttığı dönemde Mercedes de yeni nesil otomobiller için büyük planlar yapan firmalardan biri olmuştu. Alman otomotiv devi, elektrikli modeller konusundaki planlarının fazla iddialı olduğunu fark etti ve onun yerine içten yanmalı motorlara açıklanmayan bir miktar ek yatırım gerçekleştirdi. 

Mercedes sadece bu yıl için otomobil departmanına 491 milyar TL'den fazla (14 milyar euro) bütçe ayırmıştı. Bu bütçe hem içten yanmalı motorları hem de elektrikli araçları ve dijitalleşme çalışmalarını kapsıyordu. Firmanın CEO'su Ola Lallenius ise içten yanmalı motorların 2030'a kadar kullanılmaya devam edileceğini belirterek, yasal kısıtlamalara uygun yüksek performanslı motorlara bu nedenle büyük bir yatırım yapılmasına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. 

S-Class'a yeni motor geliyor

mercedes

Kallenius yaptığı açıklamada, 2026 yılı için S-Class'a gelecek olan güncellemeyi örnek gösterdi. Normal şartlar altında bu güncellemede Alman firma yalnızca otomobili makyajlamakla yetinecekti ancak yeni dönemde motorun da güncellenmesine karar verildi. 

Otomotiv sektöründe içten yanmalı motor üretmeye devam edecek olan firmaların, daha temiz ve çevreci motorlara odaklanan Euro 7 ve China 7 düzenlemelerine uyum sağlamaları gerekecek. Bu düzenlemelere uygun araçlar geliştirmek için de firmaların araştırma geliştirme departmanlarına ciddi kaynaklar ayırmaları gerekiyor. Öte yandan Mercedes, 2040 yılına kadar karbon-nötr olma planından vazgeçmeyeceğini de belirtiyor. 

Kaynak : https://www.motor1.com/news/724830/mercedes-spending-big-money-gas-engines/
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0