Meta, Microsoft ve Amazon'un Apple ve Google'a Rakip Olacak Açık Kaynaklı Harita Projesi "Overture" Hayata Geçti

16
1
1
0
0
Meta, Microsoft, Amazon ve TomTom şirketlerinin geçen yıl başlattığı harita projesi Overture'un ilk açık kaynaklı veri seti paylaşıldı. Üçüncü taraf geliştiriciler, Google ve Apple'a rakip olacak projeyle kendi ürünlerini oluşturabilecek.

Meta, Microsoft, Amazon ve haritalara yoğunlaşan TomTom isimli şirket, geçtiğimiz yıl birlikte çalışabilir harita ürünleri oluşturmak amacıyla Overture Maps Foundation’ı kurmuştu. Bu projenin, harita konusunda önde olan Google ve Apple’a rakip olunabileceğini göstermişti.

Dört şirket, bugün projeyle ilgili önemli bir adım attı. Grup, geliştiricilerin çok işine yarayacak ilk açık kaynaklı harita veri setini yayınladı.

Üçüncü taraf geliştiriciler, Apple ve Google’a bağlı kalmadan kendi ürünlerini oluşturabilecek

Bu veriler, üçüncü taraf geliştiricilerin kendi küresel haritalarını veya navigasyon ürünlerini oluşturmasına olanak tanırken onların Apple ve Google ile kafa kafaya gitmelerine olanak tanıyacak. Gelen açıklamalar, verilerin binalar, ulaşım ağları sınırların yanı sıra 59 milyondan fazla popüler yeri içerdiğini de gösteriyor.

Overture ayrıca, veri katmanlarını geliştiricilerin harita verilerini standart belgelenmiş bir şekilde alıp kullanabilmesi ve birlikte çalışılabilir olması için biçimlendirildiğini söylüyor. Bu bilgilerin de harita uygulaması veya benzer herhangi bir hizmet oluşturmak için kullanabileceği ekleniyor. Veri setine, Overture internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

Overture, verilerin kolayca erişilebilir olması, uygulama geliştirilmesine olanak tanıması nedeniyle oldukça önemli. Ayrıca düşük maliyetli olması da dikkat çeken bir konu. Şu anda geliştiriciler, Google Haritalar API’na erişmek için ödeme yapmak zorunda. Apple’da da benzer bir durum mevcut. Yani projeyle Google ve Apple’ın harita konusundaki hakimiyetini tehdit edilebileceğini söyleyebiliriz.

16
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
1
1
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
4 yıl önce
Şöyle arkadaş illaki arkamızın sıkıyamı gelmesi lazım üretmek ve araştırmak için bu yıl ne kadar kötü olsada yerli şeyler ve araştırmalar görmeye başladım kendimiz yapalım ticarete çıkaralım satalım kullanalım ne biliyim üretelim işte
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
illa zor bir durum olması gerekiyo sanırım yerli bir şeyler yapmak için
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Termal kamera ile korona virüs tespiti yapılamaz.He siz yine de yerlisini yapın ziyanı yok.
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .