Microsoft Excel'e Çeviri ve Dil Tespiti Fonksiyonları Eklendi: Nasıl Kullanılacak?

1
0
0
0
0
Microsoft Excel'e Çeviri ve Dil Tespiti Fonksiyonları Eklendi: Nasıl Kullanılacak?
Microsoft, tablolama programı Excel'e çeviri ve dil tespiti özelliklerini ekledi. Fonksiyon olarak sunulan yeni özellikler, kullanıcı deneyimini iyileştirecek gibi görünüyor. Ancak Excel'in yeni özellikleri henüz test aşamasında.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, popüler tablolama yazılımı Excel'e iki yeni özellik eklendiğini açıkladı. Henüz test aşamasında olan ve Microsoft 365 Insider kullanıcıları tarafından deneyimlenebilen özellikler, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor.

Excel'in yeni özellikleri, yeni fonksiyonlar olarak karşımıza çıktı. "TRANSLATE" ve "DETECTLANGUAGE" olarak isimlendirilen fonksiyonlar, anlaşılabileceği üzere çeviri ve dil tespiti yapılabilmesi için kullanılacak. Excel'i sıklıkla kullanan tüketiciler, artık çeviri hizmeti için ikinci bir hizmete ihtiyaç duymayacaklar.

Excel'in yeni fonksiyonları nasıl kullanılacak?

Microsoft'un açıklamasına göre yeni fonksiyonlar, Excel'in diğer fonksiyonlarıyla aynı mantıkta çalışacak. Bu bağlamda; "TRANSLATE (çevirisi yapılacak kelime, [kaynak dili], [çeviri dili])" fonksiyonunu yazdığınızda söz konusu kelimenin iki dil arasındaki çevirisini görmüş olacaksınız

DETECTLANGUAGE isimli fonksiyon da TRANSLATE'e benzer şekilde kullanılacak. Diyelim ki üzerine çalışmanız gereken bir metin var ancak bu metnin dilini bilmiyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey, "DETECTLANGUAGE("dili tespit edilecek metin") fonksiyonunu kullanmak olacak. Excel, metnin hangi dilde yazıldığını hızlıca gösterecek.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2024/06/29/excel-translate-language-functions/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0