Microsoft’un Silinen Dosyalarınızı Geri Getiren Ücretsiz Yazılımı: Windows File Recovery

37
4
2
1
0
Microsoft'un Windows 10 kullanıcıları için yayınladığı ve silinen dosyaları geri getirmelerini sağlayan bir yazılımı olduğunu biliyor muydunuz? Windows File Recovery isimli bu yazılım, ücretsiz olarak Windows Store'dan edinilebiliyor.

Bilgisayarımızda yanlışlıkla bir dosyayı tamamen silmek oldukça içimizi sıkabiliyor. Tabii bu durum dosyanın önemine göre insanı daha da fazla sinirlendirebiliyor. Peki, Microsoft’un silinen dosyaları kurtarmanızı sağlayacak ücretsiz bir aracı olduğunu biliyor muydunuz?

Microsoft, bu yılın başında Windows Store üzerinde ‘Windows File Recovery’ isimli yeni ve ücretsiz bir yazılım yayınladı. Bu yazılım sayesinde kullanıcılar, yanlışlıkla sildikleri dosyaları kolay bir şekilde geri getirebiliyorlar. Silinen dosyaları geri getirmek için izlemeniz gereken adımlar oldukça basit.

Windows File Recovery yazılımı:

windows file recovery

Windows File Recovery uygulaması temelinde komut satırı üzerinde çalışan bir uygulama. Ancak komut satırında yazılması gereken komutlar gözünüzü korkutmasın, zira bu kodlar oldukça kolay. Dosyaları geri getirmeden önce sisteminizin Windows 10 sürüm 19041 ve üzeri olduğundan ve en az iki sürücünüz (USB bellek de olabilir) olduğundan emin olun.

Microsoft’un yazılımını indirdikten sonra başlat çubuğundaki arama kısmına yazılımın ismini yazarak yazılımı açın. Açılan komut satırı penceresinde öncelikle kaynak sürücüyü ve hedef sürücüyü belirlememiz gerekiyor. Yazacağımız komutlar boşluklara dikkat edilecek şekilde sırasıyla “winfr kaynak sürücü: hedef sürücü:” olacak ve ardından arama yapmak istediğimiz klasörü ve hangi formattaki dosyayı aradığımızı belirteceğiz. Örnek olarak:

  • winfr C: E: /n \Users\\Resimler\*.JPEG

windows file recovery

Yukarıdaki komut sayesinde C sürücüsündeki Kullanıcılar>(bilgisayardaki kullanıcının ismi)>Resimler dosyasında formatı .JPEG olan tüm eski dosyaları arıyoruz. Burada silinen dosyalar, E: olarak belirttiğimiz hedef sürücüye yeniden geri getirilecek. E: sürücü ismini kendi sürücünüze göre değiştirmeyi unutmayın.

Windows File Recovery, varsayılan modun yanı sıra ayrıca ‘segment’ modunu ve ‘signature’ modunu da destekliyor. Varsayılan modda kullanılan Master File Table çökmüş ya da bozulmuşsa segment modunu kullanabilirsiniz. Harici bir sürücü üzerinde silinen dosyaları arıyorsanız ‘signature’ modunu tercih etmelisiniz. Bu modların kullanımını detaylı olarak incelemek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcworld.com/article/3564165/windows-file-recovery-is-windows-new-tool-for-finding-lost-files.html
37
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
4
2
1
0
Yorumlar(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
4 yıl önce
Ücretsiz bir veri kurtarma programıyla ilgileniyorsanız, yazılımı Microsoft'tan kullanabilirsiniz. Ancak sınırlı işlevselliğini sevmiyorum. Daha güçlü Partition Recovery yazılımını tercih ederim. Bu program mükemmel sonuçlar gösterdi.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Şunu bir gui ile beraber yapsalar biz seçsek arka planda o kodları gerçekleştirse olmazmıydı. Microsoft yapamıyor mu bunu?
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
Sadece Windows 10 için. Windows 7 ve 8.1 kullananların gözü yaşlı :(
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
4 yıl önce
Adam haklı orta çağdayız.
Linux varken, Windows mu kullanılır..
4 yıl önce
Win 7'nin güncelleme desteği bile sona ermedi mi? Çok geçmişte yaşıyorsunuz, biraz orta çağa yaklaşın.
4 yıl önce
Yani bu zamana kadar sildiğimiz dosyalar kati suretle gerçekten silinmiyormuş mu ?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
4 yıl önce
ssd lerde durum nasıl pek bilmiyorum ama normal mekanik disklerde zaten bir plaka üstünde katman katman veri okunur yazılır silinirdi yani dönen bir plak düşün bunun 1.katmanında mp3 olan bir verinin bir üst katmanına jpeg yazılıyordu ama ıkı veride duruyordu sen bir veriyi sildiğinde onu disk üzerinde tamamen silmiş olmuyordun